Acronis oprema servis provajdere uslugom Advanced Email Security koja sprečava sve sajber pretnje elektronskoj pošti

0
35

Acronis, globalni lider u sajber zaštiti, objavio je danas novi napredni paket zaštite za Acronis Cyber Protect Cloud. Zahvaljujući vodećem rešenju kompanije Perception Point, novi paket Advanced Email Security omogućava provajderima usluga da poboljšaju i prošire svoje mogućnosti sajber zaštite otkrivanjem i zaustavljanjem svih sajber pretnji pre nego što stignu do krajnjih tačaka svojih klijenata.

Izvorna integracija Acronis Cyber Protect Cloud-a sa Advanced Email Security znači da MSP-ovi mogu da koriste jedno rešenje za proširenje usluga sajber zaštite kako bi zaštitili klijentske Microsoft 365, Google Workspace ili Open-Xchange poštanske sandučiće ili lokalni server pošte. Sistem napredne bezbednosti e-pošte presreće sve pretnje zasnovane na e-pošti, uključujući neželjenu poštu, krađu identiteta i lažno predstavljanje, kompromise poslovne e-pošte (BEC), napredne uporne pretnje (APT), pa čak i napade malvera „nultog dana“ koji je zaslužan stoje iza 80% prodiranja.

„E-pošta je kritična za poslovanje ali istovremeno i najveća pretnja za organizacije danas. Za provajdere usluga, sprečavanje pretnji e-poštom da dođu do njihovih klijenata je od vitalnog značaja“, rekao je Jan-Jap „JJ“ Jager, savetnik odbora i glavni direktor prihoda u Acronisu. „Novi paket Advanced Email Security spaja najbolju tehnologiju u klasi iz Perception Point-a s objedinjenom sajber bezbednošću, zaštitom podataka i zaštitom krajnje tačke koju pruža Acronis Ciber Protect Cloud. Kao rezultat, MSP-ovi imaju sve što je potrebno da bi klijenti bili sigurni, a njihovo poslovanje efikasno i profitabilno.“

„Oduševljeni smo partnerstvom sa Acronisom, pokretanjem vodećeg rešenja Acronis Cyber Protect Cloud sa Perception Point integrisanim u paketu Advanced Email Security“, rekao je Joram Selindžer, izvršni direktor kompanije Perception Point. „Zajedno činimo da rešenja za sajber sigurnost na nivou preduzeća budu dostupna svim provajderima usluga i njihovim krajnjim kupcima. Pristup Acronis-a i Perception Point-a pomaže nam da ostvarimo našu viziju kombinovanja najbolje tehnologije s personalizovanim uslugama, kako bismo zaštitili kupce od širokog spektra pretnji koje se neprestano razvijaju.“

Dokazana sigurnost e-pošte

Iako stare tehnologije testiranja dokumenata u kontrolisanom okruženju („sandboxing“) procenjuju reaktivno, što ograničava količinu saobraćaja koji se može skenirati i odlaže reakciju na malver do 20 minuta, tehnologija Advanced Email Security skaliranjem pokriva 100% saobraćaja e-pošte i skraćuje vreme skeniranja na najviše 30 sekundi.

Kao rezultat, Advanced Email Security omogućava MSP-ovima da automatski:

  • Zaustavljanje pokušaja krađe identiteta i lažnog predstavljanja korišćenjem moćne inteligencije pretnji, heuristike, provere reputacije URL-a, jedinstvenih algoritama računarskog vida i automatizovane inteligencije zasnovane na domenu – Authentication, Reporting and Conformance (DMARC), DomainKeys Identified Mail (DKIM), and Sender Policy Framework (SPF).
  • Otkrivanje naprednih tehnika izbegavanja korišćenih za sakrivanje zlonamernog sadržaja. Da bi se ovo postiglo, rešenje rekurzivno raspakuje ugrađene datoteke i URL adrese, a zatim ih odvojeno analizira pomoću mehanizama za dinamičko i statičko otkrivanje.
  • Sprečavanje pretnje malverom i e-poštom koji izbegavaju konvencionalnu odbranu, poput naprednih upornih pretnji (APT) i napada nultog dana. Koristeći Perception Point jedinstvenu tehnologiju na nivou procesora, on deluje ranije u lancu napada kako bi blokirao eksploatacije pre nego što se zlonamerni softver aktivira i donosi jasnu presudu u roku od nekoliko sekundi.

Za razliku od drugih rešenja za zaštitu e-pošte, Acronis Cyber Protect Cloud sa Advanced Email Security takođe zaustavlja pretnje isporučene putem internih adresa e-pošte, sprečavajući da se zlonamerni softver bočno širi u celoj organizaciji.

Advanced Email Security je najnoviji napredni paket zaštite objavljen za Acronis Cyber Protect Cloud, koji omogućava MSP-ovima da baziraju usluge uz male ili nikakve troškove unapred, obezbeđujući 100% pokrivenost sajber zaštitom radnih opterećenja klijenata.

Dodatni paketi napredne zaštite kao što su Advanced BackupAdvanced SecurityAdvanced Disaster Recovery Advanced Management daju MSP-ovima fleksibilnost da prošire i prilagode svoje usluge kako bi pružili optimalan nivo sajber zaštite za svakog klijenta i svako radno opterećenje.

Partneri i analitičari odgovaraju na novi paket rešenja

„Bluefin veruje u Acronis Cyber Protect Cloud, jer smo videli kako nam je omogućio da pružimo sveobuhvatan spektar usluga sajber zaštite našim klijentima, a Advanced Email Security je uzbudljiv, dobrodošao dodatak“, rekla je Don Vilson, izvršni direktor Bluefin Technology Group. „S obzirom na curenja podataka koja se dešavaju svakodnevno, od nas se očekuje da zaštitimo poštanske sandučiće naših klijenata. Ovaj dodatak olakšava nam da poboljšamo svoje usluge zaštitom e-pošte koja je dokazana bez potrebe za dodavanjem potpuno novog dobavljača i podešavanja.“

Prema rečima Sajmona Edvardsa, izvršnog direktora kompanije SE Labs, Advanced Email Security pruža MSP-ovima jedno, višeslojno rešenje za zaštitu e-pošte koje brže i preciznije otkriva pretnje od ostalih opcija. Perception Point je dobila vrhunske ukupne ocene i plasman na nezavisnom testiranju SE Labs – na prvom je mestu po stopi otkrivanja, stopi lažno pozitivnih rezultata i ukupnoj oceni tačnosti.

„Ovaj izuzetno izazovni test stavlja usluge e-pošte kroz vrlo rigoroznu procenu i Perception Point je zasluženo osvojio prvo mesto i najvišu nagradu AAA“, rekao je Edvards.

Prema Gartneru, “kako organizacije nastavljaju da migriraju ka korišćenju e-pošte u oblaku, potreba za ponovnom procenom sigurnosti još je veća. Rešenja i kontrole koje su postavljene za lokalna rešenja za e-poštu više nisu dovoljne.” Dalje Gartner navodi, „integrisana rešenja za zaštitu e-pošte (IESS) pružaju mnoge mogućnosti u SEG-u, poput napredne zaštite od malvera, analize „sandbox-a“ i URL adresa, presrećući zlonamerne e-poruke pre nego što stignu do korisničkog sandučeta“. Perception Point je prepoznat kao Representative Vendor for IESS u izveštaju Gartner Market Guide za sigurnost e-pošte za 2020. godinu.

Bilo koji provajder usluga zainteresovan da sazna više o rešenju Acronis Cyber Protect Cloud sa Advanced Email Security može videti demo na Acronis Demo Center ili na adresi https://www.acronis.com/en-us/products/cyber-protect/.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here