Amazon otpušta više od 100 zaposlenih iz odeljenja za igre

0
254

Otpuštanja uključuju ljude u Amazon Games studiju u San Dijegu.

Kompanija nije precizirala razloge otpuštanja

Amazon-ova stalna otpuštanja sada uključuju one koji su direktno uključeni u proizvodnju igara. Kompanija je obezbedila interni memorandum od potpredsednika za igre Christoph Hartmann-a u kojem je najavljeno otpuštanje „nešto više” od 100 zaposlenih u odeljenjima za igre koje uključuju Prime Gaming, Game Growth iAmazon Games studio u San Dijegu. Kompanija takođe preraspoređuje radnike na projekte koji odgovaraju njegovom „strateškom fokusu“, navodi izvršni direktor.

Timovi u Ervajnu i Montrealu nastavljaju da rastu, dodaje Hartmann. Amazonovi izdavački napori će se takođe proširiti. Otpušteni zaposleni već dobijaju obaveštenja, a dobiće otpremnine, zdravstvene beneficije i plaćeno vreme za pronalaženje novih poslova.

Kompanija nije precizirala razloge otpuštanja. U svom dopisu, Hartmann navodi da su otpuštanja usledila nakon što je Amazon odmerio svoje tekuće projekte u odnosu na svoje „dugoročne ciljeve“.

Amazon-ovi napori na razvoju igara nisu dobro prošli. Video igra Crucible, bila je samo nakratko dostupna javnosti i zatim je ugašena nakon samo nekoliko meseci. Bilo je i previranja u studiju u San Dijegu. John Smedley, veteran kompanije Sony Online Entertainment koji je šest godina vodio studio u San Dijegu kompanije Amazon Games, rekao je u januaru da odlazi iz kompanije.

Vest dolazi samo nekoliko nedelja nakon što je Amazon izneo planove za smanjenje 9.000 pozicija, uključujući neke na servisu za streaming – Twitch. Tehnološki gigant nastoji da smanji troškove širom kompanije dok se suočava sa turbulentnom globalnom ekonomijom i efektima oporavka od pandemije. U tom kontekstu, otpuštanja u odeljenju za igre predstavljaju deo te strategije.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here