Amazon ponovo zapošljava veliki broj stručnjaka!

0
136

Kompanija Amazon je saopštila u utorak da planira da zaposli dodatnih 3,500 radnika u gradovima širom Sjedinjenih Američkih Država. Ovaj potez obavezuje najvećeg giganta e-trgovine na značajno širenje kancelarijskog prostora u vreme kada drugi u tehnološkoj industriji prihvataju rad na daljinu i smanjuju kancelarijske kapacitete.

Ulaganje 1,4 milijarde dolara

Novi angažmani doprineće naporima Amazona da dalje razvijaju cloud računarstvo, oglašavanje, digitalne asistente, dostavu namirnica i još mnogo oblasti. Proširenje kancelarija odvijaće se u Njujorku, Dalasu, Detroitu, Denveru, Feniksu i San Dijegu, što će predstavljati ulaganje od 1,4 milijarde dolara i više od 905,000 kvadratnih metara dodatnog kancelarijskog prostora.

Ekspanzija u Njujorku dolazi nakon što je Amazon odustao od planova prošle godine da izgradi drugo sedište u gradu, usled protivljenja lokalnih stanovnika. Ovaj potez predstavlja najnoviji primer kako se neke velike tehnološke kompanije istovremeno klade na budućnost koja uključuje kancelarijski posao, dok nastavljaju da rade na razvoju tehnologija koje će pomoći rad od kuće. S obzirom da su kompanije kao što je Twitter omogućile stalni rad od kuće, Google minimum do sledeće godine, ostaje da se vidi kako će Amazon suprotno novim trendovima razvijati svoje poslovanje i poslovnu kulturu.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here