AMD obezbeđuje modernizaciju i podizanje efikasnosti odbrambene industrije

0
50

Na bazi nove studije slučaja koju je sprovela kompanija Cisco, pokazano je  kako odbrambene agencije koriste dinamičku kombinaciju AMD EPYC pokretanih Cisco servera kako bi osigurale uspeh misije.

21744759_AMD EPYC (Milan) 1P Server.png

Odbrambene agencije širom sveta prepoznaju prednosti servera visokih performansi u nastojanju da modernizuju svoju IT infrastrukturu, uključujući:

  • Smanjenje površine servera i kablirajuće infrastrukture
  • Pojednostavljivanje upravljanja infrastrukturom i skaliranje
  • Minizovanje operativnih troškova

Pojednostavljeno upravljanje

Zbog integracije i jednostavnosti upravljanja AMD-ovim serverima Cisco USC C-serije koje pokreću EPYC procesori, odbrambene agencije koje su implementirale ove sisteme uspele su centralizovati i pojednostaviti upravljanje infrastrukturom i skaliranje.

U jednom primeru, agencija je ranije ručno upravljala njihovim pojedinačnim serverima. Nakon uvođenja servera visokih performansi koje pokreću AMD EPYC, agencija nije samo pojednostavila upravljanje infrastrukturom, već je uspostavila i veću konzistentnost sigurnosti i konfiguracije servera, te je izbrisala potrebu za zastojima uz pojednostavljeno skaliranje.

Smanjenje prostora i smanjenje troškova

Agencije za odbranu često se nalaze na mestima gde su tehničke veštine, fizički prostor i resursi ograničeni. Ovo je bio izazov za drugu agenciju, koja je htela proširiti svoj privatni oblak, ali je radila u malom, zajedničkom okruženju.

Zamenom nasleđene infrastrukture sa serverima Cisco UCS serije C sa AMD EPYC-om, agencija bi mogla smanjiti svojih 200 kablova na 80, te dobiti veći kapacitet i performanse bez potrebe za dodatnim prostorom u reku. Štaviše, smanjenjem prostora u serverskim ormanima, agencije mogu smanjiti svoje IT zahteve za prostorom, operativne troškove i potrošnju energije.

AMD EPYC nedavno je odabran i od strane Northern Data kako bi povećao pristupačnost HPC cloud usluga široj publici malih i srednjih preduzeća širom Evrope.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here