AMD objavio plan za ulaganje $135 miliona u proširenje istraživanja, razvoja i inženjeringa u oblasti adaptivnog računarstva u Irskoj

0
241

AMD je objavio planove za nastavak rasta u Evropi kroz ulaganje do 135 miliona američkih dolara tokom četiri godine u Irskoj. Investicija je namenjena finansiranju nekoliko strateških R&D projekata i dodavanje do 290 visoko-kvalifikovanih inženjerskih i istraživačkih pozicija, kao i širok spektar dodatnih uloga podrške.

“Srdačno pozdravljam ambiciozne planove AMD-a da proširi svoje napredne istraživačko-razvojne i inženjerske operacije u Irskoj. Ova značajna investicija ne samo da će ojačati naš napredan tehnološki sektor, već će također stvoriti mogućnosti za dugoročnu karijeru kako za visoko iskusne profesionalce tako i za nove diplomce iz inženjerskih disciplina Planovi kompanije da doda do 290 novih pozicija i njeno finansiranje strateški važnih projekata istraživanja i razvoja pokazuju njeno poverenje u okruženje i infrastrukturu preduzeća koja podržavaju Irska. Irska vlada, preko “IDA Ireland“, sa zadovoljstvom podržava ovu ekspanziju, dodatno učvršćujući našu posvećenost negovanje živog ekosistema za istraživanje, razvoj i inženjering,” rekao je Simon Coveney TD, ministar za preduzeća, trgovinu i zapošljavanje.

„Od oblaka i računara do komunikacija i inteligentnih krajnjih tačaka, AMD-ova računarska rešenja visokih performansi i adaptivna rešenja igraju sve veću ulogu u oblikovanju budućnosti računarstva danas. Skoro tri decenije , Irska je vodeći evropski centar za istraživanje i razvoj koji razvija prilagodljiva računarska rešenja, crpeći iz jake i visoko kvalifikovane radne snage . Daljnjim ulaganjem i širenjem našeg prisustva u Dablinu i Korku, posvećeni smo nastavku pokretanja inovacija u Irskoj i podršci evropskom ekosistemu poluprovodnika. Kroz ovu investiciju, naši timovi za istraživanje i razvoj u Irskoj će dizajnirati inovativne i adaptivne računarske mašine visokih performansi kako bi ubrzali datacentre, umrežavanje, 6G komunikacije i ugrađena rešenja, dok će istovremeno zauzeti vodeću poziciju u području veštačke inteligencije,” rekla je Ruth Cotter, viša potpredsjednica za komunikacije i ljudske resurse u AMD-u.

Pre akvizicije Xilinxa od strane AMD-a 2022. godine, Xilinx je u nekoliko navrata udružio s “IDA Ireland” kako bi unapredio inovacije poluprovodnika u Irskoj. Nedavno, 2017. godine, Xilinx je najavio investiciju od 40 miliona dolara za proširenje svojih istraživačkih, razvojnih i inženjerskih operacija, kao i za zapošljavanje preko 100 novih visoko-kvalifikovanih inženjera.

„Ova investicija će nastaviti da pomera granice mogućeg, dok će dodatno doprineti poziciji Irske kao globalnog tehnološkog lidera. Ova ekspanzija dodatno jača prisustvo kompanije u Irskoj kao vodećeg centra za inovacije u oblasti poluprovodnika i stavlja Irsku u srce AMD-ovih evropskih istraživačkih i inženjerskih operacija. IDA Ireland je ponosna što podržava AMD i prethodno Xilinx skoro tri decenije i posvećena je podršci investicijama velikog obima koje pozitivno utiču na evropsku industriju poluprovodnika, ” rekao je Michael Lohan, glavni izvršni direktor, “IDA Ireland”.

Centrala u Irskoj je prvi put osnovana 1994. godine kao prva namenski izgrađena Xilinx lokacija izvan SAD-a i počela je s radom godinu dana kasnije s fokusom na proizvodnju, operativnu podršku, inženjering i administrativne usluge. Od akvizicije kompanije Xilinx, Irska je sada dom jedne od najvećih AMD-ovih istraživačko-razvojnih lokacija u Evropi sa jakim iskustvom u isporuci proizvoda sa značajnim komercijalnim uspehom, kao što je porodica poluprovodničkih proizvoda AMD Zynq™ UltraScale+™ RFSoC.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here