Apple upozorava da držite iPhone dalje od pejsmejkera

0
235

Izašlo je važno upozorenje za vlasnike iPhone uređaja, gde Apple upozorava kupce da bi njihovi pametni telefoni mogli da ometaju medicinske uređaje, uključujući pejsmejkere. U obaveštenju objavljenom na Apple-ovoj stranici za podršku u subotu, kompanija je proširila niz obaveštenja, upozoravajući korisnike da iPhone sadrži magnete i radio stanice koji emituju elektromagnetna polja, a oba mogu ometati medicinske uređaje poput ugrađenih pejsmejkera ​​i defibrilatora.

Udaljenost minimum 15 centimetara

Obaveštenje posebno upozorava korisnike o magnetima iznutra, i to u sva četiri iPhone 12 modela, kao i u MagSafe dodatku. Primećuje se da verzije iPhone 12 telefona sadrže više magneta nego prethodni modeli iPhone-a.

Apple je u ažuriranju rekao da medicinski uređaji mogu da sadrže senzore koji mogu reagovati na magnete ili radio talase koji se nalaze u neposrednoj blizini iPhone telefona. Kompanija preporučuje da iPhone i punjače MagSafe držite na sigurnoj udaljenosti od medicinskih uređaja – što se definiše kao udaljeno više od 15 cm, ili 45 cm kada je u pitanju bežično punjenje.

Kada je Apple predstavio iPhone 12 prošle jeseni, kompanija je takođe najavila povratak MagSafe – ranije omiljene MacBook funkcije – za iPhone. Kupci mogu kupiti MagSafe priključne stanice za bežično povezivanje uređaja i druge magnetne opreme, uključujući futrole i novčanike koji se prikače na zadnjoj strani telefona. Zdravstveni stručnjaci već dugo upozoravaju da ne koristite ili držite mobilne telefone preblizu ugrađenim medicinskim uređajima.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here