Bentley pravi svoj prvi električni automobil

0
239

Bentley će svoj prvi potpuno električni model automobila pustiti u prodaju oko 2025. godine. Izvršni direktor Bentley-a, Adrian Hallmark, smatra da je lansiranje novog modela automobila idealno tokom sredine decenije. Hallmark nije pružio mnogo detalja o automobilu, ali je rekao da Bentley planira korišćenje Audijeve Project Artemis šasije.

Bentley će koristiti Audi Artemis platformu

Izvršni direktor Audija Markus Duesmann je 2020. godine izjavio da će platforma za novu seriju biti spremna početkom 2024. Sve najave sugerišu da će Bentley biti jedna od prvih marki kompanije Volkswagen Group koja će iskoristiti ovu bazu. Razlika u odnosu na trenutne modele Bentley automobila je u tome što se Artemis baza koristi samo na početku izrade, i dalje pomaže u krajnjem definisanju proizvoda.

U međuvremenu, potrošači bi mogli da očekuju delimičnu elektrifikaciju Bentley-jeve linije. Prošle godine je kompanija najavila da će do 2023. godine objaviti plug-in verzije svih svojih modela, pri čemu će svi njeni automobili biti potpuno električni ili hibridi do 2026. godine.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here