Blizzard je najavio drugu sezonu Diabla

0
454
Blizzard Diablo 4 Season of Blood

Diablo 4 Season of Blood je izašao – potvrđeno je iz Blizzard tima. Zvanični profili Diabla na društvenim mrežama bili su prepuni sadržaja – izbacivali su najave, video zapise s objašnjenjima, meme-ove, sve te dobre stvari. Međutim, jedan takav video je došao i otišao kao vampir u noći.

Kako je primetio PCGamesN, video koji je obećavao objašnjenje ‘najboljih promena u kvaliteti života koje dolaze sa Season of Blood’ povučen je sa zvaničnog Twitter naloga Diabla 4 ranije ove nedelje nakon što… Sada ga više nema, ali kolektivno sveznajuće oko interneta ga je zauvek sačuvalo.

Pogledajmo šta imamo ovde“, kaže iskusni YouTuber i streamer za Blizzard Diablo 4, Raxxanterax, jedva suzdržavajući smeh pre nego što se upusti u analizu nove sezone. Prvo, slike ekrana Nightmare Dungeons, koje su ponosno označene kao „pre“ i „posle“, zapravo su bile obrnute. Upoređujući to sa završetkom nedavnog direktnog prenosa za razvojne programere, karta tamnice za Season of Blood zapravo je ona koja se nalazi na kartici „pre“.

Postoje i drugi nedostaci, kao što je to što poređenje konja ne pokazuje mnogo razlika (iako znamo da dobijamo prave zaljubljenike u konje). Međutim, prava zvezda ovog šoua je ovaj ekran.

Ima, pa, ima mnogo toga za raspetljati ovde. Prvo, 40% od 1.000 je 400. 1.000 pomnoženo sa 400 je 400.000 bodova iskustva, što verovatno nije trenutni bonus, osim ako sam nešto propustio. Ono što je verovatnije je da je to 1.000, plus 40% bonusa, što je… još uvek nije 1.040. Hm.

Onda je tu donja jednačina. Pod pretpostavkom da je ovde namera (1.000 x 1,2) x 1,2, rezultat toga je 1.440, a ne 1.400. To je zato što u suštini uzimate 20% od 1.200 (240) i stavljate to na 1.200. Čini se da je matematika salvete ovde pretpostavila da je isto što i 1.000 x 1,4, što nije slučaj, inače ne bismo bili ovde.

Pa da ispravimo stvari na osnovu onoga što ima smisla. Gornji zbir bi trebao biti 1.000 x 1,4 (što je isto kao da dodate 40% od 1.000). To je jednako 1.400. Donji zbir bi trebao biti (1.000 x 1,2) x 1,2, što je jednako… 1.440. Tehnički poboljšanje, ali nije nešto o čemu bi Lorath trebala pisati kući.

Ovaj matematički lavirint je naterao Raxxanteraxa da na kraju bude gotovo suza i smeha.

Sama greška je razumljiva – greške se stalno prave u prvobitnim verzijama, posebno kad u igru uđu rokovi i vremenski pritisci. Ono što je još iznenađujuće je kako je ovo prošlo kroz uobičajene procese odobravanja.

Izvor: IT Network

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here