Film: Nigde posebno – od danas u bioskopima!

0
105

Za ljubitelje nezavisnih filmova koji pažnju poklanjaju čovekovoj svakodnevici i detaljima iz života, pričama posle kojih zgradu bioskopa napustite ceneći svaki dan života sve više, od danas je u bioskopima  priča o mladom samohranom ocu i njegovom četvorogodišnjem sinu u drami „Nigde posebno“. Njihov život je jednostavan, sastoji se od univerzalnih svakodnevnih rituala i nevine ljubavi koja otkriva snagu njihove veze.

Film „Nigde posbeno“ premijerno je prikazan na venecijanskoj Mostri 2020. godine, dok je beogradska publika imala prilike ostvarenje da pogleda na FEST-u 2021. godine.

Džon, 35-godišnji čistač prozora, život posvećuje podizanju svog četvorogodišnjeg sina Majkla, pošto ih je detetova majka napustila odmah nakon njegovog rođenja. Njihov život je jednostavan, sastoji se od univerzalnih svakodnevnih rituala, života sa potpunom predanošću i nevinom ljubavlju koja otkriva snagu njihove veze. Ali sve to se dovodi u pitanje kada Džon sazna da mu je preostalo još nekoliko meseci života. Pošto nema porodicu kojoj bi mogao da se obrati, preostale dane provodiće u potrazi za savršenom osobom koja će usvojiti Majkla, pokušavajući da zaštiti svoje dete od strašne stvarnosti.

U ulozi Džona našao se glumac za koga se spekulisalo da bi možda mogao biti naslednik Danijela Krejga u nastavku Bondove franšize, Džejms Norton, on je do sada zabeležio pojavljivanje u uspešnom filmu „Male žene“ (Little Women), kao i u seriji „Crno ogledalo“ (Black Mirror), ovoga puta u emotivnijem, izdanju, običnog čoveka koji se suočava sa životnim nedaćama. 

„Svaki put kada sam u sceni pokušao da preteram sa emocijama, Uberto me je vraćao i govorio da budem suzdržaniji, poenta filma nije da bude tužan, već da iskaže deo ljudskosti, da opiše deo života, određenu radost i kad znate da vas ne čekaju lepe stvari“, istakao je glavni glumac Džejms Norton.

Uberto Pasolini, reditelj drame o samohranom ocu, u intervjuima je govorio da ovo nije melodrama, da film jeste tužan, ali nije depresivan. Dečak koji igra malog Majkla, natrurščik Danijel Lemon je našao pravu meru u glumačkoj ekspresiji iako nije imao nikakvo glumačko iskustvi pre filma „Nigde posebno“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here