Film: Super Mario obara domaće i svetske rekorde u gledanosti!

0
341

Nakon fantastične premijere 5. aprila, bioskopi širom Srbije su u znaku „SUPER MARIO BRAĆA FILMA“ (THE SUPER MARIO BROS. MOVIE)!

Animirana avantura koju smo svi čekali sa velikim nestrpljenjem nadmašila je sva očekivanja i zauzela prvo mesto na listi gledanosti, kako u srcima publike tako i na bioskopskim blagajnama, ostavivši iza sebe domaći film “Munje opet!”!

Bioskopske sale su danima pune do poslednjeg mesta, mališani opčinjeno gledaju film i zajedno sa starijima navijaju za svoje omiljene likove uz obavezni smeh.

Jedinstvena zabava i iskrene emocije doprineli su tome da „SUPER MARIO BRAĆA FILM“ bude najgledniji film u domaćim i svetskim bioskopima, ali i film sa najboljim bioskopskim startom u 2023. godini u Srbiji u poređenju sa svim drugim domaćim i stranim, igranim i animiranim filmovima. 

Takođe, zaradivši preko 375 miliona dolara širom sveta za samo pet dana, postao je i animirani film sa najuspešnijim otvaranjem, pretekavši “Zaleđeno kraljevstvo 2” na top listi

O FILMU: Po prvi put, kultni brendovi industrije zabave Iluminejšn i Nintendo, udružili su snage kako bi stvorili „SUPER MARIO BRAĆA FILM“, novu avanturu na velikom platnu, u kojoj su glasove pozajmili neki od najistaknutijih vodoinstalatera u protekle četiri decenije. 

Inspirisan svetom Nintendove Mario igrice, film poziva publiku u živopisan, uzbudljiv novi univerzum, kakav do sada nije stvoren, kako bi doživeli posebno bioskopsko iskustvo, puno akcije i komičnih scena.

Dok rade ispod zemlje, kako bi popravili vodovodne cevi, vodoinstalateri iz Bruklina, Mario (Kris Prat/Đorđe Stojković) i njegov brat Luiđi (Čarli Dej/Đorđe Viktor Vlajić) kroz misteriozne cevi dolaze u magični svet. Ali pošto se razdvajaju, Mario kreće na epsko putovanje, u potragu za Luiđijem. 

Uz pomoć stanovnika Kraljevstva pečuraka Touda (Kigan Majkl Kej/Lako Nikolić) i treninga koje mu vodi odlučna vladarka Kraljevstva, Princeza Pič (Anja Tejlor-Džoj/ Marina Kaucki), Mario dobija sopstvenu moć.

Reditelji filma su Aron Horvat i Majkl Jelenic, koji su zajedno radili na filmovima Teen Titans Go!, Teen Titans Go! To the Movies, a scenarista je Metju Fogel (Lego film 2, Malci 2 – Gruov početak). Glasove likovima u originalnoj verziji filma pozajmili su Kris Prat (Mario), Anja Tejlor-Džoj, Čarli Dej, Džek Blek, Kigan Majkl Ki, Set Rogen, Fred Armisen, Kevin Majkl Ričardson i Sebastijan Maniskalko

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here