Huawei predstavio HUAWEI CPE Pro 2

0
134

Huawei je predstavio HUAWEI 5G CPE Pro 2, pametni ruter nove generacije u okviru HUAWEI 5G CPE Pro serije. HUAWEI 5G CPE Pro 2 podržava širok spektar 5G frekvencijskih opsega, više nego bilo koji drugi slični 5G proizvod na tržištu. 5G CPE Pro 2 spaja inovativnu Huawei 5G Super Uplink tehnologiju, kao i poslednji WiFi 6 standard, u kompaktan oblik koji je 30% manji nego njegov prethodnik. Mogućnosti uređaja će nesumnjivo imati ogromne implikacije na raznim poljima, uključujući stabilnu kućnu mobilnu mrežu, HD prenos uživo, telemedicinu i video konferencije.

HUAWEI 5G CPE Pro 2 poseduje 7 nm Balong 5000 čipset najnovije tehnologije sa drastično unapređenim mogućnostima i nudi podršku za 5G NSA i 5G SA umrežavanje. Balong 5000 je prvi čipset u toj seriji koji podržava protok od 200 Mhz i poseduje tehnologiju združivanja nosača, udvostručujući teoretsku brzinu preuzimanja 5G u odnosu na CPE Pro prve generacije, a to je 3.6 Gbps.

Pored nasleđivanja četiri 5G TDD protoka frekvencija (n41/n77/n78/n79) koji su podržani već od strane prve generacije CPE Pro, CPE Pro 2 je unapredio podršku za još sedam 5G FDD protoka frekvencija (n1/n3/n5/n7/n28/n38/n40). Ovaj prošireni opseg prevazilazi mogućnosti drugih 5G uređaja, u potpunosti zadovoljavajući potrebe globalnih operatera. 

Do sada, rasprostranjenost 5G ometala je njegova urođena mana. Iako TDD opseg pruža brzu konekciju, njihova pokrivenost je mala. Suprotno tome, FDD opseg pruža široku rasprostranjenost, ali ograničenu brzinu kao i propusnost. Kao rešenje, Huawei je razvio svoju 5G Super Uplink tehnologiju. 5G Super Uplink koristi prednosti TDD i FDD, koji su komplemetarni jedan sa drugim na visokim i niskim frekvencijama, kao i na vremenskim i frekvencijskim domenima, povećavaju uplink brzinu i pokrivenost na nove, do sada neviđene nivoe. Zbog toga se očekuje da će usluge koje u velikoj meri zavise od performansi uplink veze – HD prenos uživo, telemedicina, video konferencije – doživeti uspon sa širokom rasprostranjenošću 5G Super Uplink tehnologije.

HUAWEI 5G CPE Pro 2 je upotpunosti u skladu sa poslednjim WiFi 6 standardom, koji je prilagođen da olakša optimalnu 5G pokrivenost. 5G CPE Pro 2 je sposoban za konekciju sa 128 uređaja, i podržava MU-MIMO tehnologiju i istovremeni prenos sa više uređaja, kao i ekskluzivnu dinamiku tehnologije uske propusnosti, koja može da podrži Huawei pametne telefone koji poseduju Wi-Fi 6 neverovatnom brzinom podataka i proširenom WiFi pokrivenošću.

5G CPE Pro 2, koji je za trećinu manji nego svoj prethodnik, poseduje nove i tihe ventilatore za hlađenje koji su u stanju da dinamički podešavaju njihovu brzinu rada tako da uračunaju trenutnu temperatru. Kada rade sa 30dB, 10dB manje od normalne količine buke u okruženju, ventilatori su znatno tiši, dok unapređuju efikasnost hlađenja za 50% i snižavaju temperaturu  rutera za pet stepeni. Ojačan sistemom raspodele toplote, 5G CPE Pro 2 je opremljen za podnošenje visokih opterećenja povezanih sa neprekidnim 5G radom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here