Kako igrati World of Warcraft (Classic) besplatno?

0
413
World of Warcraft

U iznenađujućoj odluci, Blizzard Entertainment, poznati razvojni studio video igara, objavio je da će njihova masovno multiplayer online igra sa ulogom igranja (MMORPG) World of Warcraft (WoW) biti besplatna od određenog datuma i do određenog nivoa igre.

Ova odluka je obradovala mnoge igrače, jer otvara mogućnost novim igračima da dožive ogroman i zanimljiv svet Azerotha bez potrebe za plaćanjem pretplate. To znači da igrači više neće morati da plaćaju mesečnu pretplatu da bi pristupili igri. Umesto toga, mogu uživati u osnovnoj igri i njenom sadržaju bez ikakvih finansijskih obaveza.

U ovom članku ćemo vam pokazati kako možete da igrate WoW bez plaćanja pod određenim uslovima.

Igranje WoW besplatno: opcije

Postoje dve opcije da besplatno igrate WoW pod određenim uslovima koje ćemo vam sada predstaviti:

Opcija 1: Besplatna probna verzija

Da bude jasno od samog početka: Ne postoji način da dobijete potpuno WoW iskustvo bez plaćanja. Ograničenje koje postoji je trenutno 20. nivo – tako da nakon što ga dostignete, više nećete moći da napredujete, što će brzo rezultirati veoma ograničenim WoW iskustvom.

Međutim, besplatna probna opcija je odlična ako samo želite da saznate kako je ugođaj igranja WoW-a, a da ne potrošite odmah novac na to. Da biste igrali besplatnu probnu verziju, moraćete da napravite Battle.net nalog. Takođe imajte na umu da je besplatna probna opcija dostupna samo za maloprodajnu verziju World of Warcraft – ne postoji probna opcija dostupna za WoW WotLK Classic, kao ni za WoW Classic Hardcore.

Šta znači besplatna igra?

Besplatna igra (F2P) se odnosi na poslovni model u gejming industriji gde igrači mogu pristupiti i igrati igru bez plaćanja početnih troškova. Međutim, razvojni studiji često nude dodatni sadržaj ili mogućnosti koje se mogu kupiti unutar igre, poznate kao mikrotransakcije, kako bi generisali prihod.

Opcija 2: WoW token

WoW token je stavka koju možete kupiti u igri i koja dodaje 30 dana igranja na vaš WoW nalog nakon što ga upotrebite. Ova opcija je interesantna ako stalno zarađujete dovoljno zlata da kupite novi WoW token kada vam vreme za igru uskoro istekne. Cena WoW tokena se stalno menja – da biste je pogledali, idite na sledeću aukcijsku kuću i jednostavno kliknite na „WoW token“ da biste videli trenutnu cenu. WoW Token je takođe dostupan u WoW Classic, ali ne i na WoW Classic Hardcore domenima.

Šta ovo znači za nove igrače?

Ova odluka Blizzarda otvara vrata novim igračima da se pridruže zajednici WoW-a bez ikakvih finansijskih barijera. Sada mogu da kreiraju nalog, preuzmu klijenta igre i krenu u svoje epske avanture u Azerotu, bez brige o mesečnoj pretplati.

A šta sa postojećim igračima?

Postojeći igrači koji su verni plaćanju svoje mesečne pretplate ne trebaju da brinu. Blizzard im je obezbedio da će njihovo iskustvo ostati uglavnom nepromenjeno. Nastaviće da imaju pristup svom sadržaju za koji su platili, kao i mogućnost kupovine dodataka i predmeta u igri.

Da li postoji neka caka?

Iako je osnovna igra sada besplatna, postoje određena ograničenja za besplatne naloge. Ta ograničenja uključuju ograničenje nivoa, ograničen pristup određenim rasama i klasama, kao i ograničenja u komunikaciji i trgovanju unutar igre. Međutim, igrači mogu nadograditi na plaćenu pretplatu da bi uklonili ova ograničenja i dobili pristup svim funkcionalnostima igre.

Zaključno, odluka koju je Blizzard Entertainment doneo da WoW postane besplatan za igru predstavlja značajan korak u istoriji igre.

Bez obzira da li ste iskusni igrač ili novajlija, sada je savršeno vreme da zaronite u uzbudljivi svet World of Warcraft-a.

Izvor: earlygame.com, gameishard.gg, Foto: Battle.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here