Kompanija Kaspersky pokreće novi program za pomoć univerzitetima i laboratorijama

0
182

Kompanija Kaspersky lansirala je namenski program za saradnju sa ovim institucijama, kako bi im pomogla da budu bolje opremljene za razumevanje najnovijih i najzastupljenijih industrijskih sajber-bezbednosnih pretnji. Priključjući se programu, obrazovne institucije, laboratorije, istraživačka odeljenja, bezbednosni operativni centri (SOC) i timovi za pružanje hitnog odgovora na pretnje (CERT i CSIRT) koji ispunjavaju kriterijume profila partnera, moći će da poboljšaju način na koji sprovode svoja istraživanja i obučavaju stručnjake za sajber bezbednost putem besplatnog korišćenja Kaspersky Industrial CyberSecurity rešenja.

Industrijske organizacije nastavljaju da se suočavaju sa izazovom koji se tiče toga kako da odbrane svoje industrijske kontrolne sisteme (ICS) od širokog opsega napada. Primera radi, rešenja kompanije Kaspersky pomogla su u blokiranju malicioznih objekata na gotovo polovini (46%) ICS računara širom sveta u 2019. 1 godini. Imajući ovo na umu, laboratorije i institucije neprekidno rade na kreiranju metoda koje smanjuju rizike po industrijske procese i sisteme i na razvijanju zahteva za bezbedne industrijske procese. Kroz blisku saradnju sa dobavljačima, istraživači koji prihvataju namenska bezbednosna rešenja mogu postići bolje rezultate i unaprediti mogućnosti koje su industrijskim organizacijama potrebne za detektovanje i odbranu od najnovijih sajber pretnji.

Novi program pruža istraživačkim institucijama i ustanovama mogućnost korišćenja osnovnih industrijskih sajber-bezbednosnih alata i ekspertize kompanije Kaspersky, kako bi ih podržao u realizaciji njihovih istraživanja, razvojnim i obrazovnim ciljevima. Tehnologije mogu da se koriste za razvoj i testiranje sajber-bezbednosnih praksi, analizu napada i njihovog uticaja na industrijske sisteme, razvoj obrazovnih programa i poboljšanje znanja o OT (operativnoj tehnologiji) i sajber- bezbednosnim profesionalcima, kao i za razvoj sajber-bezbednosnih politika i ICS standarda. Kako bi se priključile programu, organizacije moraju da ispune kriterijume za profil partnera, kao što su sposobnost organizovanja testiranja modelovanja industrijskih procesa, posedovanje obrazovnih ili istraživačkih programa za industrijsku sajber-bezbednost i stručnjake koji su posvećeni razvoju i održavanju laboratorija.

Ponuda uključuje Kaspersky Industrial CyberSecurity i Kaspersky Machine Learning for Anomaly Detection rešenja, kao i podršku za raspoređivanje i konfiguraciju. Kaspersky Industrial CyberSecurity rešenje organizacijama omogućava korišćenje aplikacija za radne stanice operatera, korisnički interfejs i ICS/SCADA zaštitu servera, kao i za detektovanje napada na industrijsku mrežu. Kaspersky Machine Learning for Anomaly Detection omogućava detekciju, vizualizaciju i presretanje anomalija na industrijskoj telemetriji u vrlo ranoj fazi. “Kako industrijski procesi postaju sve složeniji i nijansiraniji, isto se dešava i sa sajber pretnjama.

Organizacije velikom brzinom razvijaju svoje sisteme, stoga je obezbeđivanje njihove zaštite ključno za postizanje održivog uspeha. Ovaj novi namenski program kompanije Kaspersky nije namenjen samo za pružanje laboratorijama alata koji su im potrebni za detektovanje pretnji, već se takođe radi o deljenju naše višedecenijske stručnosti kako bi institucije mogle da unaprede i obuče svoje istraživače da bi oni postali sajber-bezbednosni specijalisti. Ovo omogućava harmonizaciju znanja baziranog na sajber-bezbednosnim rešenjima, mašinskogučenja i ljudske stručnosti i pomaže čuvanju industrijskih organizacija bezbednim od naprednih i targetiranih sajber napada,” prokomentarisao je Anton Šipulin (Anton Shipulin), poslovni lider za rešenja, Kaspersky Industrial CyberSecurity u kompaniji Kaspersky.

Kompanija Kaspersky je već sarađivala sa brojnim obrazovnim institucijama, uključujući Ruski državni univerzitet za naftu i gas Gubkin, Savona Campus na Univerzitetu u Đenovi u Italiji i Singapurski univerzitet za tehnologiju i dizajn, kako bi im pomogla u unapređenju nihovog istraživanja.

Kako biste saznali više informacija o prednostima i kriterijumima saradnje za partnere, kao i to na koji način možete da se priključite programu, molimo posetite veb-sajt kompanije Kaspersky.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here