Kuo: Apple Watch 2024 godine neće imati značajne inovacije

0
547
Apple Watch 2024

Prema poznatom analitičaru Ming-Chi Kuo-u Apple Watch 2024 godine neće dobiti neka značajnija unapređenja. U današnjem postu za Medium-u, Kuo je rekao da Apple Watch sledeće generacije neće biti opremljen mikro-LED ekranom i praćenjem glukoze u krvi. On veruje da su ove funkcije udaljene najmanje dve godine od dodavanja Apple Watch-u.

Nejasna predviđanja

Nejasno je da li Kuo-vo predviđanje isključuje lansiranje „Apple Watch X-a“ o kome se pričalo tokom cele ove godine. Mark Gurman, sa druge strane je rekao da će značajno unapređeni „Apple Watch X“ biti lansiran 2024. ili 2025. godine, kako bi se obeležila deseta godišnjica ovog popularnog uređaja. Da se podsetimo, originalni Apple Watch najavljen je u septembru 2014 godine. a početak njegove prodaje počeo je u aprilu 2015 godine.

Informacije koje je danas podelio Kuo prilično su nejasne, tako da za sada postoji mnogo otvorenih mogućnosti, ali i neodgovorenih pitanja. Na primer, možda Kuo misli na model koji će naslediti Apple Watch Series 9, a „Apple Watch X“ će biti dodatni vrhunski model koji nudi inovativnije promene.

Moguće tanje kućište

Gurman je nedavno rekao da će “Apple Watch X” biti opremljen tanjim kućištem, a potencijalno i sistemom za pričvršćivanje magnetnih traka. A ako uređaj ne bude lansiran do 2025. godine, možda će dobiti i mikro-LED ekran.

Pad prodaje Apple Watch-a

Kuo je dodao da se očekuje da će isporuke Apple Watch-a pasti na 36-38 miliona jedinica do kraja 2023. godine, što je pad od približno 15% na godišnjem nivou. Međutim, rekao je da bi integracija Apple Watch-a sa Apple-ovim predstojećim Vision Pro slušalicama mogla „stvoriti neuporedivo i inovativno iskustvo upravljanja zdravljem“ koje bi moglo povećati potražnju za Apple Watch uređajima.

Izvor: MacRumors

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here