Objavljene specifikacije za Xbox Series X

0
219

Microsoft je objavio na svom blogu specifikacije za njihovu konzolu sledeće generacije, Xbox Series X. Ona bi trebalo da ima i neke funkcije koje će je razlikovati od prethodnika, ali i daleko bolje specifikacije.

Novi Xbox sa unapređenom grafičkom karticom

Microsoft je u svojoj objavi napisao da novi Xbox dolazi u toku praznične sezone ove godine, i da će imati neke funkcije i opcije koje starije konzole nisu imale. Cena je i dalje nepoznata, ali se već u nekim krugovima špekuliše i o tome. Series X će koristiti grafiku 4K rezolucije, sa rasponom od 60 do 120 frejmova po sekundi. Ovo znači jasnije detalje čak i tokom zahtevnih akcionih scena u igrama. Nova konzola dobiće unapređenu grafičku karticu i procesor nove generacije, kako bi pokretala i one najzahtevnije igre.

Vrhunski računari sposobni su da pokreću grafički zahtevne igre i do 200 frejmova po sekundi, a nova konzola iz Microsofta hoće da se približi ovim uređajima i praktično im postane konkurencija. Ono što im daje prednost u odnosu na računare jeste što su pristupačnije cenovno od računara, a neretko i jednostavnije za upotrebu i korišćenje. Kod nove konzole memorija za skladištenje iznosi 1 terabajt, ali je nadograđena brzina očitavanja.

Kao jedna od bitnijih funkcija izdvaja se mogućnost nove konzole da podrži igre svih svojih starijih prethodnika. Ovo će definitivno značiti mnogima koji žele da igraju svoje starije igre, ali sada u potpuno novom okruženju i sa izuzetnim performansama. Ostaje da se vidi kako će izgledati igre kada se uporede SonyPlaystation 5 i Xbox Series X, i koja će konzola odneti pobedu.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here