Povratite kontrolu nad vašom sajber bezbednošću

0
173

Ogroman deo života svih nas događa se na internetu i često je naporno stalno voditi računa o sajber bezbednosti. Ali samo zato što je zgodno koristiti istu lozinku za telefon, aplikacije i naloge ne znači da je i pametno.

U nedavnom istraživanju BDG Studios/OnePoll sa više od 1,000 pripadnika generacije Z širom Sjedinjenih Država skoro 40% ispitanika priznali su da koriste istu lozinku na više naloga, zbog čega postaju ranjivi u slučaju napada i pokušaja krađe identiteta.

To nije jedino problematično ponašanje u pogledu sajber-bezbednosti. Ista anketa otkrila je da samo 39% ispitanika odmah briše fotografije strogo privatnih podataka – poput njihovog socijalnog osiguranja ili brojeva kreditnih kartica.

Rizik od krađe podataka raste još više kada se čine drugi uobičajeni pogrešni koraci, poput slanja datoteka bez enkripcije ili nepodešavanja postavki aplikacija.

U situaciji sa 61% ispitanika koji priznaju da čuvaju radne dokumente i osetljive poslovne informacije na svojim ličnim uređajima, eventualni bezbednosni napadi mogu da imaju negativne implikacije i na vaš posao.

Srećom, postoje rešenja za one među nama koji su možda (a možda i nisu) zamenili mesto novog specijalnog znaka u lozinki sastavljenoj od njihovog rođendanskog datuma u poslednjoj deceniji. Samsung Knox je, na primer, celovita bezbednosna platforma koja vas štiti danju i noću, od vašeg čipa pa sve do vaših aplikacija.

Na primer, pogledajte njihovu kontrolnu tablu za bezbednost i privatnost, odnosno vašeg novog „mobilnog izbacivača“. Tu možete da primetite ako neka nasumična aplikacija pokušava da pristupi, recimo, vašem mikrofonu i brzo je skinete sa vašeg sistema.

Tu je i bezbednosno rešenje Samsung Knox Vault, koje vaše najosetljivije podatke drži izolovanim od glavnog operativnog sistema, delujući kao štit za zaštitu vašeg telefona na svim nivoima.Pojačajte bezbednost vašeg digitalnog prisustva pomoću kontrolne table za bezbednost i privatnost kompanije Samsung Galaxy i Knox Vault. Saznajte više na linku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here