Rasel Krou u horor filmu Papin egzocista

0
143

U bioskope širom Srbije 6. aprila, dolazi horor film „Papin egzorcista” koji je inspirisan memoarima Gabrijela Amorta, italijanskog sveštenika i nekadašnjeg glavnog egzorciste Vatikana za kojeg se navodi da je udradio preko 160 000 egzorcizama do svoje smrti 2016. godine u 91. godini.

Rasel Krou, gledaocima najdraži iz blokbastera „Gladijator”, a poznat i po ulogama u „Supermenu” i „Toru”, kao i filmu „Genijalni um”, igra popularnog i intrigantnog Amorta u svojoj prvoj religijskoj ulozi nakon filma „Noa”.

Glavnog egzorcistu Vatikana, prekaljenog Gabrijela Amorta pozivaju da istraži zaposednutost jednog dečaka. Poznavajući da 98% slučaja zahteva kvalitetnu psihološku i medicinsku pomoć, ostaće iznenađen kad otkrije da dečaka zaista  opseda demon, ali i da demon sa Vatikanom deli dugo skrivanu misteriju i da su mu namere gore nego što je Amort očekivao…

Prvi trejler filma prikazuje zastrašujećeg demona, uporan trud i veliku veru sveštenika koji se bore protiv demona, dok opasnost seže i do samog pape.

Horor sa posebnom religijskom tematikom režirao je Džulijus Ejveri (Overload, Jerrycan), a scenario su napisali Majkl Petroni i Evan Spiliotopulus (HerkulThe Huntsman: Winter’s War). Ulogu pape glumi proslavljeni italijanski glumac Franko Nero (Django UnchainedDie Hard 2John Wick 2), a u nesvakidašnjoj saradnji sa Raselom Krouvom slušamo popularnog negativca Ralfa Inesona (Harry PotterChernobylGame of Thrones) koji daje svoj hrapavi, duboki glas demonu u telu dečaka.

„Papin egzorcista” je inspirisan memoarima sveštenika Gabrijela Amorta – „Egzorcist govori” i „Novi izveštaji jednog egzorcista” koji su brzo postali međunarodni bestseleri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here