Šta očekivati od naredne generacije Apple TV-ja?

0
404

Aktuelna generacija Apple TV 4K uređaja predstavljena je u novembru mesecu 2022 godine sa A15 Bionic čipom, solidnih 128GB fleš memorije, još minimalističkijim dizajnom (u odnosu na prethodnu generaciju), Siri kontrolerom i USB-C portom – po do sada najnižoj ceni (od kada je Apple TV predstavljen prvi put). Prodaja ide odlično i po svoj prilici Apple TV 4K ostvaruje zacrtane planove kompanije. Šta onda očekivati od naredne generacije Apple TV-ja o kojoj se već uveliko priča, a koja bi mogla biti lansirana početkom sledeće godine?

Brži čip

Prema navodima Mark Gurman-a sledeći Apple TV uređaji dolaziće sa A16 Bionic čipom ili čak možda sa A17 Bionic čipom napravljenim u 3nm proizvodnom procesu. Isti će omogućiti daleko bolje ukupne performanse Apple TV-ja.

Niža cena uređaja

Aktuelni Apple TV 4K uređaji startuju sa cenom od 129 USA dolara u Americi. Ming-Chi Kuo – Apple specijalista, očekuje da će ta cena biti redukovana na niže sa lansiranjem nove generacije na otprilike 100 USA dolara.

Isti dizajn

Bar prema kruženju novih informacija sledeća generacija Apple TV uređaja imaće isti dizajn, ček će i daljinski upravljač ostati vizuelno nepromenjen. Jedino što bi moglo realno da se dogodi je da sam uređaj bude lakši i tanji, ali videćemo šta će se od toga ostvariti.

Očekivano lansiranje uređaja

Nova generacija Apple TV uređaja se očekuje u prvoj polovini sledeće godine, ali kako je to Apple, nikada se ne zna, možda nas proizvođač iznenadi ranije, a možda predstavljanje ostavi i za kraj godine.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here