Volkswagen budućnosti: Robotska stanica za punjenje električnih automobila

0
110

Volkswagen je nedavno predstavio prototip robota koji potpuno autonomno puni električne automobile, a u pitanju je jedinica koja je sasvim funkcionalna i predstavlja veliki iskorak u budućnost.

Na ideji se radilo u prethodnih godinu dana, a u pitanju je Mobile Charging Robot koji neodoljivo podseća na robota R2-D2 iz Ratova zvezda, pa čak i zvuči kao rođak iz popularnog filmskog serijala. Razlika je u tome što modernija verzija nije napravljena da prati džedaje, već da posluži za punjenje automobila dok su parkirani. Robot olakšava punjenje, budući da može da stigne do svakog automobila koji je propisno parkiran, što znači da korisnici ne moraju da svoje vozilo otpremaju do stanica za punjenje. Robot radi potpuno autonomno, te samostalno pronalazi vozila kojima je potrebno punjenje i komunicira sa njima.

Kreatori ističu da su efikasne stanice za punjenje važan deo budućnosti, a robot bi mogao da krene u akciju već u prvom delu 2021. godine, pod uslovom da se dobro pokaže na parkinzima sa pozamašnim brojem vozila.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here