Warner Bros: Streaming servisi kao privremena mera

0
266

Warner Bros planira da svi filmovi koji budu izašli 2021. godine simultano prikazuju u bioskopima i na platformi HBO Max. Odluka je, kako se čini, samo privremena, pa će se neki od najvećih projekata pojaviti tek 2023. godine, budući da se očekuje da se do tada izgube sve posledice pandemije.

Činjenica je da je COVID-19 promenio mnoge grane industrije, među njima i filmsku, te su se veliki studiji okrenuli streaming platformama. Warner Bros već razmišlja o vremenu nakon pandemije, o bioskopskim blagajnama i velikim premijerama. Prvi film koji će ovaj studio vratiti u normalu bi trebalo da bude Furiosa, prequal serijala Mad Max, a očekuje se da se na velikom platnu pojavi 23. juna 2023. godine. Za njim dolazi Coyote vs. Acme, čija je premijera planirana za 21. jul iste godine, te The Color Purple koji, kako se tvrdi, izlazi 20. decembra 2023.

Filmski gigant tako šalje poruku da su trenutne mere samo odgovor na virus korona, a ne dugoročno rešenje. Takav potez je usledio nakon što su reditelji filmova Dune i Tenet protestovali protiv premijera na streaming platformi, tvrdeći da studio uništava film u korist HBO Maxa. Mnogi i dalje veruju da bi promene koje su nastale u kriznoj situaciji mogle da budu dugoročne, najpre zbog toga što bi se filmadžije tako oslobodile pritisaka koje trpe od bioskopskih lanaca.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here