Xiaomi Mi 11 Ultra i Mi 11 Pro donose i novu tehnologiju baterije

0
30

Očekuje se da dolazeći Mi 11 Pro i Mi 11 Ultra imaju baterije bazirane na drugačijim tehnologijama nego do sada. Da će telefoni imati novu tehnologiju baterije objavio je i Xiaomi-jev glavni menadžer proizvoda na Twitter-u.

Silicijum-dioksid umesto litijuma

U odnosu na uobičajene litijum-jonske baterije, kakve svakodnevno viđamo u pametnim telefonima, Xiaomi Mi 11 Ultra i Pro modeli će imati anodne baterije od silicijum-dioksida. Ova nova tehnologija baterija prvo je razvijena u izraelskom institutu za tehnologiju u kasnim 2000-im godinama. Navodno, to bi omogućilo baterijama telefona da budu tanje, u isto vreme im omogućavajući da se brže pune.

S obzirom da telefoni koriste litijum-jonske baterije od kada su krajem devedesetih godina nikl-metal-hidridne prestale da se koriste, ovo bi mogao da bude interesantan razvoj situacije, tako da bi potencijalno Xiaomi Mi 11 Ultra i Mi 11 Pro modeli mogli da promene industriju, donoseći baterije značajno većeg kapaciteta. Pretpostavlja se da će i pored toga Xiaomi nastaviti da koristi uobičajene baterije za određene modele.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here