YouTube počeo sa emitovanjem potvrđenih snimaka o Korona virusu

0
277

Iz YouTube-a su objavili da će početi sa emitovanjem verifikovanih video snimaka o Korona virusu, kako bi se njihovi korisnici informisali o globalnoj pandemiji koja preti celom svetu. Time će YouTube uzeti u obzir kao važne samo snimke koji su pouzdani, verifikovani i provereni, čime će se naći ispred snimaka običnih korisnika. Težnja je da se što veći broj korisnika informiše o virusu i opasnostima koje sa sobom nosi.

YouTube se bori protiv dezinformacija

Prema YouTube-u, ovi snimci odnosno njihova lista generisaće se uz pomoć algoritma, pri čemu će se koristiti stotine različitih parametara pri odabiru video snimaka za listu preporučenih. Među tim parametrima nalaze se i relevantnost, kada su objavljeni snimci i koji je region gledatelja.

Kao i sve druge organizacije i servisi ovih dana, i YouTube pokušava da se bori protiv dezinformacija tokom neviđene globalne zdravstvene krize. Objavljeno je mnogo snimaka o teoriji kako je Korona virus prouzrokovan 5G zračenjem. Sa jednom idejom, nastalo je mnogo snimaka na ovu temu, pa se praktično ova teorija širila jednako kao i virus.

I druge kompanije uvele se posebne vidove zaštite od lažnih vesti, a među njima su i Facebook, Twitter, Snapchat i TikTok. U Sjedinjenim Američkim Državama su velike tehnološke korporacije formirale grupu za borbu protiv dezinformacija i prevara vezanih za Korona virus. U ovu grupu spadaju Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Reddit, Twitter i YouTube.

Što se tiče ove nove inicijative YouTube-a, ona će biti pokrenuta od ove nedelje u 16 zemalja, uključujući SAD, Veliku Britaniju, Brazil, Indiju, Nemačku, Francusku, Italiju i Japan. Narednih dana biće proširena i na druge zemlje.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here