267 miliona Facebook naloga prodato za $600 na dark web-u

0
125

Preko 267 miliona Facebook naloga neko prodaje za 500 funti, odnosno 623 dolara na dark web-u i hakerskim forumima. Dok nijedan od njih ne uključuje šifre, oni poseduju informacije koje bi napadačima mogle da dozvole da izvrše fišing napad ili SMS napade kako bi ukrali njihove podatke za prijavljivanje na finansijski osetljivim mestima.

267 miliona naloga za samo 500 funti

Prošlog meseca, istraživači koji se bave bezbednošću na internetu otkrili su bazu podataka koja je imala nešto više od 267 miliona Facebook pojedinačnih podataka, većinom iz SAD. Mnogi od tih podataka imali su puno ime, broj telefona ali i jedinstven Facebook ID.

Internet provajder koji je pružao hosting toj bazi podataka ju je skinuo offline. Nedugo potom, drugi server sa sličnim podacima nešto manje količine, oko 42 miliona različitih naloga je kupljen, ali i napadnut od neimenovanog napadača koji je ostavio poruku vlasnicima da osiguraju svoje servere. Od tih novih podataka, skoro 17 miliona je uključivalo više povezanih informacija kao što su Facebook email adrese korisnika, datum rođenja i pol.

Kada vidimo ovako nešto, onda ne bi trebalo da nas čudi zašto stručnjaci za bezbednost na internetu savetuju korisnike da s vremena na vreme menjaju šifre i da pokušaju da one nemaju mnogo veze sa njihovim ličnim podacima.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here