Acronis pojednostavljuje bezbednost krajnjih tačaka novim EDR rešenjem

0
133

Acronis, globalni lider u oblasti sajber zaštite, najavio je opštu dostupnost rešenja Acronis Advanced Security + Endpoint Detection & Response (EDR) za Acronis Cyber Protect Cloud. S novim mogućnostima kao što je analiza napada zasnovana na veštačkoj inteligenciji, Acronis EDR smanjuje kompleksnost i pojednostavljuje radne tokove za efikasnije poslovanje, čineći ga lakšim nego ikada pre, MSP-ovima i preduzećima kojima služe da implementiraju sveobuhvatnu bezbednost i zaštitu podataka. S obzirom na to da se sve više organizacija oslanja na MSP-ove za potrebe rezervnog kopiranja i bezbednosti, uz istovremenu potrebu za jednostavnošću i efikasnošću, Acronis EDR ima za cilj proširenje usvajanja naprednih bezbednosnih mogućnosti, pomažući organizacijama svih veličina da se bolje zaštite.

„S obzirom na sve veći broj krajnjih tačaka i češće pretnje sajber napadima, EDR je postao alat od vitalnog značaja u reagovanju na incidente i u borbi za zaštitu podataka. Međutim, rešenja koja su teška za implementaciju i održavanje predstavljaju prepreku“, rekao je Majkl Sobi , potpredsednik istraživanja za bezbednost i poverenje kompanije IDC. „Najbolja rešenja pružaju naprednu sigurnost EDR-a i zadovoljavaju potrebe IT profesionalaca koji ga koriste. To znači jednostavnu implementaciju, brzo otkrivanje, reagovanje i oporavak uz upotrebu veštačke inteligencije i automatizacije.“

Acronis EDR nudi najširi spektar opcija oporavka koje iskorišćavaju integraciju sa mogućnostima rezervnog kopiranja i oporavka, upravljanja krajnjim tačkama i bezbednosti krajnjih tačaka u okviru Acronis Cyber Protect-a. Dizajniran za pružaoce objedinjenih usluga (MSP), omogućava im brzo i jednostavno analiziranje i postavljanje prioriteta bezbednosnih incidenata, minimizovanje vremena nedostupnosti i održavanje kontinuiteta poslovanja, istovremeno čuvajući svoje klijente bezbednim i zaštićenim.

„Drugi alati za EDR mogu biti prekomplikovani i primoravati MSP-ove na skupe i vremenski zahtevne procese za implementaciju i razumevanje. Acronis EDR pruža snažno rešenje za EDR koje je jednostavno za implementaciju i upotrebu, prateći pri tome industrijski uspostavljene standarde poput NIST okvira za sajber bezbednost i mapiranje na MITRE ATT&CK® okvir“, rekao je Kandid Vust, potpredsednik istraživanja u kompaniji Acronis. „Brzim razumevanjem analize napada i njegovog uticaja, korisnici Acronis EDR-a mogu brzo proceniti potencijalnu pretnju, dobiti uvid u to kako je napadač dobio pristup, kakvu štetu je prouzrokovao i kako bi se napad mogao širiti.“

Acronis EDR pruža:

  • Optimizovanu analizu incidenata kako bi se brzo i jednostavno analizirali i prioritetizovali bezbednosni incidenti i potencijalni napadi, bez potrebe za skupim stručnjacima za bezbednost ili vremenski zahtevnim procesima.
  • Integrisanu bezbednost sa rezervnim kopiranjem i oporavkom, za sveobuhvatnu zaštitu koja je od suštinske važnosti za minimizovanje vremena nedostupnosti i održavanje kontinuiteta poslovanja u slučaju napada.
  • Kompletno rešenje za sajber zaštitu u jednom agentu – jednostavno za implementaciju, upravljanje i skaliranje od strane MSP-ova – koje eliminiše troškove, kompleksnost i bezbednosne propuste inherentne višestrukim rešenjima.

„Kao stručnjak za sajber bezbednost, imao sam priliku da direktno svedočim evoluciji EDR-a i kako je revolucionisao način na koji pristupamo bezbednosti“, rekao je Erik O’Nil, bivši operativac za kontraobaveštajne aktivnosti FBI-ja. „EDR omogućava osoblju za bezbednost da efikasno istražuje, otklanja i oporavlja se od potencijalnih incidenata, istovremeno smanjujući površinu napada i vreme trajanja pretnje. Najnovija napredovanja u tehnologiji EDR-a omogućavaju brzu analizu promena tokom napada, skraćeno vreme reagovanja na incidente i bolji poslovni kontinuitet za sve organizacije.“Acronis EDR je dostupan putem Acronis Advanced Security + EDR Advanced paketa. MSP-ovi koji imaju potrebu za detaljnijim informacijama ili demonstraciju usluga jedan na jedan mogu pronaći te resurse na adresi https://go.acronis.com/security-edr-blog.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here