Amazon besplatno reciklira malu elektroniku

0
121

Ako imate preklopni telefon koji niste koristili više od jedne decenije, ili možda čak i pokvareni tablet, Amazon će platiti nalepnicu za otpremu koju možete da koristite da je pošaljete za recikliranje. Očigledno, ovaj program reciklaže postoji već neko vreme.

Amazonov program za reciklažu vam omogućava da besplatno pošaljete svoju malu elektroniku sa bilo kog UPS mesta (samo morate da obezbedite pakovanje). Amazon zatim prenosi uređaje koje dobije u licencirano postrojenje za reciklažu i napominje da će ukloniti ili uništiti sve „oznake za identifikaciju ili lične podatke“ tokom procesa. Međutim, Amazon i dalje preporučuje da izvršite fabričko resetovanje vašeg uređaja (ako i dalje radi) pre nego što ga pošalje.

Prema portparolu Amazona Saige Kolpack, program reciklaže kompanije nije nov – zapravo postoji „godinama“ i Amazon je upravo ponovo pokrenuo novu stranicu u aprilu kako bi kupcima olakšao pronalaženje. Ne treba ga mešati sa Amazonovim programom razmene, koji vam omogućava da pošaljete Amazon uređaje, mobilne telefone, video igrice i drugu elektroniku u zamenu za Amazon poklon karticu. Ne dobijate ništa zauzvrat za slanje uređaja za recikliranje, osim ličnog zadovoljstva što činite mali deo u pomaganju životne sredine.

Program je ograničen samo na malu elektroniku. Možete pronaći listu svih prihvaćenih uređaja ako kliknete na Amazonovu stranicu za reciklažu (koja je i dalje potpuno funkcionalna, iako izgleda kao nešto što ste pronašli na vebu 2005.). Ovo uključuje e-čitače, tablete, tastature, miševe, konzole za video igre, poklopce uređaja, mobilne telefone, fitnes trackere, pametne kućne uređaje i još mnogo toga. Prilično prihvata svaki mali uređaj koji možete da stavite u malu kutiju ili kovertu – slomljen ili ne – sve dok nemaju “natečene ili cureće baterije”.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here