Amazon najavljuje ASTRO kućnog robota

0
130

Amazon najavljuje svog prvog kućnog robota ASTRO koji se oslanja na Alexa tehnologiju pametne kuće.

ASTRO robot za porodicu

ASTRO robotom se može daljinski upravljati i kada niste kući, kako biste proverili kućne ljubimce, ljude ili bezbednost kuće. Ovaj robot može da bude podešen da patrolira kućom i da javlja vlasnicima ukoliko otkrije nešto neobično. Amazon je izjavio da je ASTRO više od robota i da ima niz pokreta i izraza kako bi pokazao svoju ličnost. Tako robot može da klima glavom ili da svira hip-hop taktove kada je nešto dobro.

Kompanija Amazon je najviše pažnje posvetila pitanju privatnosti. ASTRO se kreće u dozvoljenim zonama. Moguće je označiti delove kuće kao zabranjene ili jednostavno uključiti opciju „ne uznemiravaj“ za određenu sobu. Takođe moguće je isključiti njegovu kameru i mikrofon prilikom kretanja.

Kada smo kod kamera, robot ima „periskop“ koji se nalazi na njegovoj glavi. Može da se koristi kada izađete iz kuće da proverite na primer da li je plinska ploča za kuvanje ostala upaljena. Pretpostavlja se da će ovaj robot od velike koristi biti za starije osobe.

Promotivna cena robota će iznosti 999 dolara, a biće dostupan za kupovinu u SAD-u do kraja godine. Nakon što se proda prva serija, cena robota će iznosti 1449 dolara.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here