Amazon pravi svoju laboratoriju

0
204

Kompanija Amazon objavila je da radi na izgradnji sopstvene laboratorije za testiranje na Korona virus svojih zaposlenih radnika, kao i radi praćenja njihovog zdravlja, a sve to zbog širenja epidemije u Sjedinjenim Američkim Državama.

Osoblje Amazona kritikuje kompaniju zbog reagovanja na epidemiju

Slučajevi virusa Korona  zabeleženi su u preko 50 objekata Amazona širom Sjedinjenih Američkih Država do sada. U nekim od objekata i više zaposlenih koji su pozitivni na COVID-19. Zbog ovoga je Amazon odlučio da izgradi sopstvenu laboratoriju kako bi testirao svoje zaposlene i pratio njihovo zdravlje.

Sve ovo nam dolazi nakon što je osoblje Amazona prethodno kritikovalo javno kompaniju zbog njenog reagovanja na pandemiju. U prošlom mesecu je Amazon otpustio jednog od magacionera u Njujorku jer je organizovao protest zbog nedostatka bezbednosnih mera koje ta kompanija nije preduzela. Sa druge strane, Amazon je objavio da ga nisu otpustili zbog toga, već jer je više puta bio upozoren da ne krši propisane mere bezbednosti, što je on ipak činio.

Ono što je poznato i javno objavljeno, jeste da je Amazon trenutno pod istragom zbog nepoštovanja bezbednosnih mera tokom epidemije Korona virusa u najmanje jednom njihovom objektu. Uskoro se očekuju i rezultati te istrage.

Izvor:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here