Amazon radi na pronalasku leka

0
141

Kompanija Amazon je osvojila tržište kada su u pitanju knjige, namirnice, brodogradnja, a sada želi da proširi svoje poslovanje i na druge sfere. Kako u njihovom saopštenju stoji, u pitanju je medicina, i njihov tim istraživača želi da otkrije lek za običnu prehladu.

Projekat Gesundheit

Ovaj projekat Amazona dobio je i svoje ime “Project Gesundheit“, i CNBC-u je rečenmo da Amazon želi da obrati posebnu pažnju na razvoj vakcine za obične prehlade. Ovaj istraživački tim funkcioniše u okviru šire grupacije pod nazivom “Grand Challenge“, unutar Amazona.

Ovaj poduhvat biće izuzetno težak, jer postoji mnogo sojeva prehlade, a stvaranje jedne jedinstvene vakcine baš iz tog razloga je ili izuzetno teško, ili je gotovo nemoguće. Amazon se na ovaj korak odlučio jer smatra da će običan grip i prehlade biti u budućnosti sve češći i biće teže lečiti ih.

Grand Challenge, tim Amazona koji se bavi pitanjima koja bi mogla uticati na čovečanstvo, posebno u zdravstvu, pod vođstvom je Babaka Parviza, koji je nekada vodio Alphabetove istraživačke i razvojne projekte. Za sada deluje da se Amazon fokusira na medicinsku industriju.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here