AMD FSR 2 tehnologija u novom Witcher 3 “Nex-Gen” updateu i još preko 50 igara

0
295

Od kako je objavljena, pre šest meseci. AMD FidelityFX Super Resolution 2 tehnologija, bazirana na najnaprednijem temporalnom algoritmu, naišla je na izuzetno pozitivan prijem kod developera. Sa objavljivanjem kvalitativnih unapređenja u verziji 2.1 pre tri meseca, ekspanzija FSR 2 tehnologije je eksplodirala. FSR 2.1 je ispravio sve uočene mane originalnog algoritma, donoseći preciznije proračunavanje vektora pokreta, pametnije prepoznavanje skrivenih elemenata scene, bolju temporalnu stabilnost, bolje prepoznavanje providnih površina i čestica. Sve je to doprinelo povećanju kvaliteta, bez pada dobijenih performansi.

Najnoviji naslov koji koristi AMD FSR 2.1 tehnologiju je upravo danas lansirani besplatni The Witcher® 3: Wild Hunt Next-gen Update. CDPROJECT RED je već bio implementirao FSR 2.1 u poslednjem updateu za Cyberpunk 2077 i na osnovu pozitivnog iskustva u razvoju i proistekle ekspertize, FSR 2.1 je implementiran i u Nex-gen update za Witcher 3, donoseći značajna ubrzanja za vlasnike svih grafičkih kartica.

Još jedan od hit naslova ove praznične sezone – impresivni horor “The Callisto Protocol” stiže sa AMD FSR 2.1 podrškom, baš kao i Marvel’s Spider-man Remastered. Posebno treba istaći rad domaćih progamera i kreatora jedinstvenog ovogodišnjeg hita – “Scorn”, beogradskog studija Ebb Software, koji su takođe implementirali AMD FSR 2.1 u svoju horor igru.

Zahvaljujući oslanjanju na potpuno hardverski agnostični temporalni algoritam, AMD nastavlja sa unapređivanjem FSR 2 tehnologije i sa izlaskom novog Need for Speed: Unbound, kao i poslednjeg patcha za Forza Horizon 5, stiže FSR 2.2 koji donosi novi nivo kvaliteta temporalnog skaliranja slike u najizazovnijim uslovima izuzetno brze smene kadrova i pozicije kamere u trkačkim igrama. Baš iz tog razloga, sledeća igra za koju uskoro stiže patch sa podrškom za FSR 2.2 jeste omiljena simulacija Formule 1 – “F1 22” iz legendarnog studija Codemasters.

AMD FidelityFX Super Resolution je u osamnaest meseci od samog lansiranja, našao mesto u preko 220 igara. Od toga, preko 50 dolazi sa podrškom za FSR 2 tehnologiju, a još toliko dolazi iduće godine. Kompletnu, ažuriranu, listu FSR 2 igara možete pronaći na ovoj stranici

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here