AMD je lansirao nove RDNA3 akceleratore za profesionalne radne stanice

0
551
AMD Radeon PRO W7600

AMD je najavio dva nova dodatka u liniji grafičkih rešenja serije AMD Radeon PRO W7000: Radeon PRO W7600 i Radeon PRO W7500. U pitanju je nova generacija grafičkih akceleratora za radne stanice.

Nove grafičke kartice dizajnirane su za ubrzavanje najučestalijih radnih opterećenja u nizu profesionalnih primena, uključujući medije i zabavu, dizajn i proizvodnju, te arhitekturu, inženjering i građevinu.

RDNA 3 arhitektura

Nove kartice koriste revolucionarnu AMD RDNA 3 arhitekturu i optimizovane su da obezbede izuzetne performanse, beskompromisnu stabilnost i izvanrednu efikasnost. Sa 8 GB brze GDDR6 memorije koja bez napora podržava zadatke koji zahtevaju velike količine podataka i omogućavaju ubrzanje Raytracinga sa neverovatnim detaljima i realizmom, ove kartice nude brojne ključne karakteristike, uključujući:

RDNA 3 arhitektura – Sadrži redizajnirane računarske jedinice, objedinjujući Raytracing i AI akceleratore i drugu generaciju AMD Infinity Cache tehnologije, odnosno drugu generaciju Rayrtacing tehnologije. Također nudi optimizacije za AEC, D&M i M&E radne tokove za 3D modeliranje, animaciju, rendering, uređivanje videa i generalni multitasking .

Namensko AI ubrzanje – Nove AI instrukcije i povećani AI propusni opseg daju više od 2X performanse od prethodne generacije RDNA 2 arhitekture.

Radiance Display Engine sa DisplayPort-om 2.1 – Sa podrškom za 12-bitnu HDR paletu i više od 68 milijardi boja,video izlazi podržavaju ekrane nove generacije i opcije konfiguracije sa više monitora, stvarajući ultra-immerzivno vizuelno okruženje.

Optimizovane performanse drajvera i profesionalna sertifikacija aplikacija  AMD nastavlja da radi sa vodećim proizvođačima profesionalnih softverskih aplikacija na sveobuhvatnom programu sertifikacije aplikacija i da osigura da su AMD Radeon PRO grafičke kartice napravljene za zahtevna okruženja 24/7 i testirane kako bi zadovoljile izuzetne standarde.

Dostupnost

Radeon PRO W7600 i Radeon PRO W7500 biće dostupni u trećem kvartalu 2023. od vodećih etailera i maloprodavaca po ceni od 599 dolara i 429 dolara, respektivno. Dostupnost proizvoda na OEM radnim stanicama i SI sistemima se očekuje kasnije ove godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here