AMD-ovi EPYC procesori u funkciji ubrzanja dizajna Rimac električnih hiperautomobila

0
203

Tržište električnih vozila eksplozivno napreduje – predviđa se da će celokupno tržište dostići 823,75 milijardi dolara do 2030., što je povećanje od 400% u odnosu na 2020. godinu.

Rimac, vodeći evropski inovator električnih superautomobila, koristi račurastvo u oblaku za poboljšanje dizajna, proizvodnje i testiranja svojih sportskih automobila i komponenti sledeće generacije.

Kompanija ubrzava svoje procese razvoja proizvoda zahvaljujući korištenju Microsoft Azure HPC -a, podržanog od strane AMD-ovih EPYC procesora .

Inovacija je sastavni deo automobilskih kompanija. Korištenje Microsoft Azure HPC i AMD-ovih EPYC procesora omogućava Rimcu da se fokusira na inovacije, istovremeno osiguravajući da mogu zadovoljiti sve veće zahteve svojih kupaca zahvaljujući novootkrivenom brzom i efikasnom vremenu obrade.

Kako bi Rimac komponente i vozila radili na tako visokom nivou performansi, kompanija izvodi simulacije za osnovne komponente kao što su elektromotori, invertori, menjači i baterije. Migrirajući radna opterećenja iz Rimcovog internog klastera u oblak, oni su u mogućnosti da poboljšaju simulacije i modele što u konačnici dodaje više složenosti i brzine takvim modelima.

Rimcovo Azure HPC okruženje uključuje Azure virtuelne mašine koje pokreću kontejnere treće generacije EPYC “MilanX” procesora sa AMD 3D V-Cache-om, prvim serverskim procesorom te vrste koji koristi istinsko 3D slaganje.

Sa AMD-ovom tehnologijom, ove virtuelne mašine rade mnogo brže od mašina prethodne generacije, dok nude najefikasnije x86 procesore za tehničko računarstvo.

Govoreći o prednostima rada sa AMD-om, Ivan Krajinović, šef simulacija u Rimcu, rekao je: “Sa AMD-om smo dobili značajno povećanje brzine računara, što dovodi do manje upotrebe HPC licenci i bržih iteracija.”

Rimac ne mora da brine o resursima ili nabavci i instaliranju novog hardvera. Krajinović navodi: „Ako nam treba više računarske snage, to je ovde u Azure HPC-u, uz podršku performansi AMD CPU-a. Samo poručimo i za nekoliko minuta imamo još jedan čvor. Možemo skalirati od jednog čvora do nekoliko.”

Ako ste zainteresovani za čitanje više o tome kako AMD pomaže Rimcu da poveća performanse i skalabilnost za svoje simulacije električnih superautomobila, pročitajte kompletnu studiju slučaja ovde.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here