AMD proširuje EPYC porodicu CPU-a

0
27
AMD EPYC 4004

AMD je najavio dostupnost AMD EPYC 4004 serije procesora koji dopunjuju postojeći EPYC serverski CPU portfolio sa novim optimizovanim rešenjima koja isporučuju liderske performanse za mala i srednja preduzeća i hostovane provajdere IT usluga.

Procesori AMD EPYC 4004 serije pružaju korisniku koji je cenovno osvešćen, performanse, pouzdanost, skalabilnost i moderne bezbednosne karakteristike koje pokreće visoko-efikasna “Zen 4” arhitektura, po izuzetno pristupačnoj ceni. U poređenju sa Intel Xeon E-2488 CPU-om, server koji pokreće jedan EPYC 4564P CPU daje 1,8x povećanje performansi po CPU dolaru.

„Istorijski gledano, mnoga mala i srednja preduzeća morala su da naprave kompromis u pogledu svojih IT rešenja koristeći hardver koji ne zadovoljava u potpunosti njihove potrebe,“ rekao je Džon Moris, korporativni potpredsednik, “Enterprise and HPC Business Group” u AMD-u. “Bazirani na istim tehnologijama koje pokreću najzahtjevnije centre podataka na svetu, procesori serije EPYC 4004 nude se po optimizovanoj nabavnoj ceni za klijente u malim i srednjim preduzećima koji žele postići bolje poslovne rezultate.”

Pouzdani izbor za rastuće kompanije

Procesori AMD EPYC 4004 serije su napravljeni da isporučuju snažno računarstvo opšte namene na platformi sa jednim procesorskim podnožjem, omogućavajući visoko efikasne “rack skale”, “multi-node” i “tower” konfiguracije gde su troškovi sistema i druga infrastrukturna ograničenja kritični faktori.

„Kao deo naše stalne saradnje, Lenovo je oduševljen što vidi kako AMD predstavlja nove EPYC 4004 procesore koji pomažu u rešavanju novih tržišnih prilika. Proširenje familije AMD EPYC procesora odnosi se na veći tržišni segment sa pristupačnim procesorima visokih performansi,” rekao je Kamran Amini, potpredsednik i generalni menadžer za rešenja za servere, skladištenje i softver definisana rešenja u kompaniji Lenovo. „Uvođenjem AMD EPYC 4004 serije procesora, AMD obezbeđuje vrednost po performansama za rastuće kompanije, zajedno sa efikasnošću za pouzdanu, sigurnu infrastrukturu.”

“Oduševljeni smo što možemo dodati još jedno AMD EPYC rešenje u naš “Bare Metal” portfolio. Deleći zajedničke vrednosti sa AMD-om, kao što su efikasnost i održivost, uvereni smo da će naša nadolazeća AMD EPYC 4004 CPU rešenja obezbediti fleksibilnost u centru podataka. Naši klijenti će moći da iskoriste čiste računarske performanse i energetsku efikasnost ovih novih procesora, a istovremeno će imati koristi od našeg pouzdanog oblaka i odnosa performansi i cene“, rekao je Yaniv Fdida, direktor za proizvode i tehnologiju, OVHcloud.

“Performanse radnog opterećenja Supermicrovog 3U MicroCloud Multi-Node servera i 1U, 2U porodice Mainstream servera koje pokreće EPYC 4004 serija procesora, donosi povećanu vrednost kupcima koji traže isplativa rešenja koja se lako postavljaju,” rekao je Michael McNerney , SVP marketinga i mrežne sigurnosti, Supermicro. “Zajedno proširujemo pristup preduzećima koja žele optimizovati svoj hosting i isporuku sadržaja, radna opterećenja u oblaku i još mnogo toga.”

Serveri sa EPYC 4004 procesorima nude upečatljiv balans performansi, skalabilnosti i pristupačnosti. Omogućujući široku lepezu široko primenjenih korporativnih rešenja, AMD EPYC 4004 serije procesora podržavaju vodeći partneri, uključujući Altos, ASRock Rack, Gigabyte, Lenovo, MSI, New Egg, OVHcloud, Supermicro i Tyan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here