AMD Radeon Adrenalin Software 24.1.1 je stigao!

0
166
AMD

U septembru 2023. AMD je objavio prvi “preview” upravljački softver za “AMD Fluid Motion Frames” sa namerom da igračima pruži uvid u uzbudljivu novu tehnologiju koja bi mogla podići Radeon GPU-e na viši nivo. Nakon svih povratnih informacije zajednice, poboljšanja i proširenja podrške za funkcije uz dalji razvoj tehnologije, kompanija s ponosom objavljuje da AFMF danas službeno stiže u najnovijoj verziji AMD softvera – Adrenalin 24.1.1!

Najnovije ažuriranje 

U današnjem najnovijem ažuriranju AMD softvera, možete odmah iskusiti još veći framerate uz “AMD Fluid MotionFrames” – Na najnovijem Radeon RX 7600XT sa Fluid Motion Frames i HYPR-RX, korisnici mogu da vide do 97% prosečnog povećanja performansi u svojim FPS; a što je još bolje je to što je AFMF sada deo HYPR-RX profila koji se može omogućiti jednim jednostavnim klikom uz dodatne funkcije kao što je AMD FSR!

Da biste globalno primenili AFMF, jednostavno možete omogućiti HYPR-RX direktno na “Home” kartici kada se AMD softver otvori da biste iskusili jednostavno rešenja jednim klikom. Ako želite dodatno prilagoditi svoje iskustvo po igrici, možete pronaći tu funkciju unutar kartice Igre i ići na odeljak “Gaming” kako biste individualno primenili AFMF i uživali u povećanju frameratea, uz glatkiju igru u raznim naslovima. 

AMD Adrenalin

Unutar najnovije 24.1.1 verzije softvera nalaze se i neke nove i poboljšane karakteristike za video poboljšanja. Sada u okviru AMD softvera, korisnici mogu omogućiti prebacivanje na kartici “Graphics” kako bi uživali u poboljšanoj oštrini i jasnoći u svojim video zapisima. Ova podrška se proteže na aplikacije kao što su Google Chrome, Microsoft Edge, Media Player i još mnogo toga.

Imajte na umu da pretraživači poput Google Chrome i Microsoft Edge zahtevaju još jedan korak kako bi omogućili funkciju za reprodukciju videa u pretraživačima (kada gledate YouTube na primer), a to je upisivanje “edge://flags” ili “chrome://flags” u adresnu traku, a zatim locirajte “Media Foundation for Clear” i promenite stanje iz Deafult u Enabled.

U februaru 2023. AMD je najavio nove mogućnosti striminga, uključujući različite tehnologije kao što su pre-filterski prekidač, funkcija pre-analize i tehnologija detekcije teksta za adaptivno mašinsko učenje sadržaja (CAML) – sve funkcije za poboljšanje video zapisa. Sa današnjim ažuriranjem softvera, donosimo poboljšanja u ove funkcije tako da igrači mogu biti spremni za budućnost, uz podršku do 4k rezolucije za još veću jasnoću. Dalje optimizacije su napravljene za podršku za video kodiranje unutar AMD softvera, tako da korisnici sa HEVC, AVC i AV1 koderima mogu iskusiti kvalitetniji snimak i strimovanje unutar AMD softvera. 

Assistant

Konačno, u najnovijem upravljačkom programu AMD softvera nalazi se nova funkcija pod nazivom AMD Assistant. Ponekad igrači mogu smatrati zastrašujućim navigaciju kroz različite kartice, podešavanja i prekidače dok pokušavaju da pronađu najbolje postavke za svoj računar – ono što Assistant radi je da nadgleda vaš sistem i automatski omogućava/onemogućava funkcije softvera kako bi vaše iskustvo igranja bilo najbolje može biti. Na primer, ako korisnik pokreće igru i FPS padne ispod 60 FPS, sledeći put kada se ista igra pokrene, Assistant će znati da omogući HYPR-RX da isporuči veći framerate za bolje iskustvo. 

Nastavite da se informišete i preuzmite Adrenalin Edition danas da biste doživeli potpuno novi redizajn i uzbudljivo vizualno osveženje. Saznajte više o AMD HYPR-RX, a ako imate ideje o tome kako biste želeli da se funkcije AMD softvera i dalje poboljšavaju, popunite anketu OVDE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here