Apple počinje da sklapa iPhone 15 telefone u Brazilu

0
221
iPhone 15 Pro

Apple je počeo da sklapa modele iPhone 15 telefona u Brazilu, menjajući svoj globalni proizvodni pristup kako bi izbegao trenutne visoke uvozne takse i diverzifikovao svoj lanac snabdevanja.

Kako je izvestio MacMagazine (preko 9to5Mac), proces montaže iPhone 15 telefona se odvija u fabrici Foxconn-a u Sao Paulu i tim potezom Apple nastoji da smanji visoke uvozne takse koje se naplaćuju na elektroniku u Brazilu, a koje značajno povećavaju cenu elektronike za potrošače u toj zemlji što se direktno odražava na sve Apple-ove uređaje, a posebno na aktuelnu generaciju iPhone telefona.

Iako je otpočeo sa sklapanjem, Apple još uvek nije smanjio maloprodajnu cenu ‌iPhone 15‌ telefona u Brazilu, gde isti nastavlja da se prodaje za 7.300 R$ (približno 1.460 USD) za model od 128 GB. Poređenja radi – ova cena je skoro duplo veća od početne cene uređaja u Sjedinjenim Državama. Inicijativa je takođe deo šire strategije kompanije Apple za diverzifikaciju svog proizvodnog lanca izvan Kine i smanjenje oslanjanja na jedan region, bar kada je reč o proizvodnji uređaja.

Za sada, samo 6,1-inčni model ‌iPhone 15‌ telefona se sklapa u Brazilu. Modeli ‌iPhone 15‌ Plus, Pro i Pro Max nastavljaju da se uvoze iz Kine. Brazilski kupci mogu da identifikuju da li je njihov ‌iPhone 15‌ sastavljen lokalno tako što će proveriti broj modela, a jedinice proizvedene u Brazilu nose identifikator „BR/A“. Nasuprot tome, uvezene jedinice su označene sa „BE/A“ i „BZ/A“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here