Apple Watch Series 9 imaće minimalna unapređenja!

0
465
Apple Watch Series 9

Apple Watch Series 9 će biti „u osnovi nepromenjena“ u poređenju na trenutno aktuelnu osmu generaciju, osim što će doneti poboljšanja na nivou performansi, bar tako kaže Weibo u procurelom izdanju „Instant Digital-a“.

U postu objavljenom ranije danas, korisnik Weibo-a je potvrdio na osnovu izveštaja do kojih je došao da će ‌Apple Watch Series 9‌ dobiti manju nadogradnju u odnosu na aktuelnu 8 generaciju ovog popularnog sata. Osvežavanje će biti fokusirano na ažuriranje jezgara u čipu S-serije uređaja, pružajući značajno poboljšanje performansi, dok će ostatak uređaja/sata biti efektivno isti kao Apple Watch Series 8.

CPU čipovi S6, S7 i S8 u Apple Watch Series 6, Apple Watch Series 7, ‌Apple Watch Series 8‌, Apple Watch SE druge generacije i Apple Watch Ultra, su praktično identični. Svi S6, S7 i S8 čipovi imaju 32 GB skladišnog prostora i dvojezgarne procesore sa identifikatorom T8301.

S6, S7 i S8 čipovi su zasnovani na Apple-ovom A13 Bionic čipu iz iPhone 11 linije i proizvedeni su korišćenjem TSMC-ovog 7nm procesa. Apple je prešao na TSMC-ov 5nm proces počevši sa A14 Bionic čipom 2020.

Prema Marku Gurmanu, S9 čip će biti zasnovan na A15 Bionic čipu. Novi čip bi mogao da donese značajno poboljšane performanse i efikasnost, povećavajući brzinu pokretanja aplikacija i potencijalno poboljšanje trajanja baterije. Pored ‌Apple Watch serije 9‌, očekuje se da će S9 čip biti ključna nadogradnja i druge generacije ‌Apple Watch Ultra‌ koji se očekuje kasnije ove godine (u oktobru ili novembru mesecu).

Apple Watch Series 9 i u ružičastoj boji!

Glasine odražavaju suštinu prošlogodišnje ‌Apple Watch Series 8‌, koja je bila suštinski manja nadogradnja u odnosu na Seriju 7. Dodati su samo snažniji žiroskop i akcelerometar, kao i ‌detekcija sudara i senzor telesne temperature u poređenju sa prethodnikom iz 2021. godine.

Sa performansama kao glavnim fokusom ‌Apple Watch Series 9‌ i druge generacije ‌Apple Watch Ultra‌, čini se da bi novi modeli Apple Watch-ova iz 2023. mogli biti na sličan način kao i kod prethodnika – mala osvežavanja. Apple navodno planira da uvede nekoliko novih boja za nadolazeću Watch liniju proizvoda ove godine, uključujući ružičastu boju za ‌Apple Watch Series 9‌ i crnu za drugu generaciju ‌Apple Watch Ultra‌.

Izvor: MacRumors

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here