Baz Svetlosni stigao u domaće bioskope

0
109

Svi ljubitelji Baza Svetlosnog, kako oni koji ga se rado sećaju iz setinjstva dok su odrastali uz „Priču o igračkama“, tako i oni mlađi koji stasavaju uz jednog od najhrabrijih junaka – Baza Svetlosnog, od danas ga mogu pratiti u avanturama u istoimenom crtaću širom zemlje. Sinhronizovana animacija „Baz Svetlosni“ od danas započinje svoj bioskopski život.

Dok Baz pokušava da pronađe put kući kroz prostor i vreme, pridružuje mu se grupa ambicioznih regruta i njegov šarmantni robot pratilac mačka, Soks. Dolazak Zurga sa prisustvom svoje impozantne vojske nemilosrdnih robota i misterioznim planom komplikuje stvari i preti misiji.

Crtani film počinje da prati priču o ostvarenom svemirskom rendžeru Bazu Svetlosnom, i njegovoj komandantkinji Ališi Hotorn, kao  i njihovu ekipu koja broji više od 1.000 naučnika i tehničara koji se vraćaju kući sa svoje poslednje misije. Otprilike 4,2 miliona svetlosnih godina udaljenu od Zemlje, senzor signalizira nepoznatu, ali planetu na kojoj je potencijalno moguć život. Napori za brzi izlazak na drugu planetu kreuli su po zlu, što je kulminiralo havarijom zbog koje im je zamalo izgorela ćelija, ostavljajući Baza, Ališu i celu njihovu posadu nasukane na planeti koja nije prijatna

„Baz je momak koji je neko vreme bio na vrhuncu svoje karijere“, kaže izvršni producent Endru Stenton, koji napravio sva četiri filma „Priča o igračkama“. „U ovom filmu smo svedoci njegovog povratka u stvarnost. On nikada nije iskusio to ranije.”

U domaćoj sinhronizaciji učestvovali su Petar Benčina u ulozi Baza Svetlosnog, a deo njegove kosmičke ekipe čine: Marko Marković, Nadežda Jakovljević, Vesna Stanković, Milan Nikitović, Ferid Karajica, kao i mnogi drugi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here