Bilo jednom u Srbiji – više od filma!

0
116

Ružica je od urokljive devojke postala cvet srpskog Mančestera – kako je Dine, čovek koji je snimio stvaranje istorije svog mesta, uspeo da u Ružici vidi nešto što niko nije.U insertu pred vama, osetite atmosferu koja provejava ulicama Leskovca, zbog koje ćete poželeti da budete deo epohe. Sloboda Mićalović i Nemanja Oliverić u ulogama Ružice i Dineta koji će vas svojim bojažljivim udvaranjem naterati da nasmejani napustite bioskopsku salu.

Posle potucanja po belom svetu, 1922. godine,  dva prijatelja Dine i Cone se vraćaju u rodni kraj, varošicu na jugu Srbije. Dolazeći u oronuli Leskovac u njemu zatiču – Dine svoj ruinirani bioskop, a Cone spostvenu sahranu! Posle rata Dine (Nemanja Oliverić) se nekim čudom zatekao u Parizu gde je naučio o lepotama života u velikoj metropoli, upoznao lepe Parižanke i otkrio novi medij – film. Cone (Viktor Savić) je posle ranjavanja i amnezije završio u Mančesteru, tadašnjoj prestonici industrijskog razvoja, gde je načio kako se samo kroz crni fabrički dim i težak rad stiže do uspeha.

O Ružici su kružile razne priče, da onaj ko se za nju uvati – pod zemlju će završi, ali Dine, majstor svog zanata i čovek koji ima oko za lepo, u Ružici otkriva cvet kome će se cela čaršija posle diviti. Sloboda Mićalović i Nemanja Oliverić su maestralno odigrali par koji prkosi svim ničim proverenim, ali prihvaćenim lokalnim mitovima u Leskovcu između dva rata. Zar treba reći da je pobedila ljubav?

U filmu su brilijantne uloge ostvarili i:Viktor Savić, Radovan Vujović, Teodora Ristovski, Zoran Cvijanović, Mira Banjac, Dragan Petrović Pele, Boža Marjanović, Andrija Stoilković… kao i Ivan Bekjarev kome je ovo poslednja uloga.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here