BMW predstavio je projekat “Nova klasa”

0
454
BMW

Nemački proizvođač automobila BMV (BMW) predstavio je projekat “Nova klasa” da bi se suočio sa konkurencijom Tesle i azijskih proizvođača, veoma naprednih u elektrotehnici, uoči otvaranja Sajam automobila u ponedeljak u Minhenu.

Najavljena od strane BMW-a 2021. godine, „Nova klasa“ (Neue Klasse) označava generaciju seriju novih vozila sa električnom strukturom čija će proizvodnja početi od 2025. godine.

Takva vozila će imati 30 odsto više autonomije, 30 odsto brže punjenje i 25 odsto više efikasnosti, izjavio je neimenovani predstavnik BMV-a.

Novi projekat, na kojoj grupa želi da izgradi više od polovine modela do kraja decenije, trebalo bi pre svega da omogući BMV-u da poveća svoje marže i ostane konkurentan u sve konkurentnijem okruženju.

Projekat predstavlja odgovor na uspeh Tesle i njenih azijskih, a posebno kineskih konkurenata, čije prisustvo bez presedana na sajmu u Minhenu pokazuje želju da osvoje evropsko tržište u segmentu električne energije.

Nova klasa bi mogla da bude jedan veliki novi početak za BMW koncern i definitivno put ka tronu u ovoj klasi automobila (zar se drugačije i očekuje?). Reakcije publike i potencijalnih budućih kupaca ovih automobila su izuzetno pozitivne što se i očekivalo jer BMW koncern spada u jedan od najvećih automobilskih koncerna na svetu. Ostali nemački proizvođači automobila takođe se uveliko spremaju za električnu trku koja se globalno sprema…

Izvor vesti: N1info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here