Crtać: Zvezdani psi – Avantura na mesecu – u septembru u domaćim bioskopima

0
121

Psi koji govore, psi koji upadaju u nevolje, psi astronauti i oni koji su poslati na novi tropski zadatak – to su Belka i Strelka. Njih ćete od 9. septembra moći da gledate na velikom platnu domaćih bioskopa.

Nakon uspeha prva dva dela ruske animacije, „Zvezdani psi“ i „Zvezdani psi: Avantura na mesecu“, Belka i Strelka vraćaju se iskusniji, zanimljiviji i smehotresniji u najnovijem nastavku sage.

Kada se u tropskim krajevima Atlantskog okeana pojavi misteriozni i opasni vrtložni fenomen, prvi astronauti na povratku iz misije – Belka i Strelka poslati su na Saturn da istraže ovu čudnu pojavu.

Animacija je inspirisana istinitim događajima. Sredinom avgusta 1960. godine Sovjeti su lansirali Sputnjik 5, satelit koji je trebalo da proveri da li je moguće da živa bića opstanu duži vremenski rok u svemiru. U kosmos je sa sobom poneo dva psa – Strelku i Belku, 2 siva zeca, 40 miševa, 2 pacova. Pseći kosmonauti utrli su put Juriju Gagarinu koji je 12. aprila 1961. postao prvi čovek u svemiru.

Rediteljka crtanog filma Ina Evlanikova je za prvi deo animacije dobila rusku nagradu iz oblasti kinematografije Zlatni orao za najbolju animaciju, dok je za sledeća dva nastavka bila nominovana u istoj kategoriji.

Priča o psima koji krstare svemirom je prava porodična poslastica jer je istovremeno zabavna i edukativna što je siguran put koji vodi ka novom animiranom klasiku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here