Da li ste spremni za poslovanje u eri veštačke inteligencije?

0
131

Razvoj AI strategije i kulture poslovanja je kompleksan proces, zbog čega je Microsoft kreirao besplatnu “AI Business School”, seriju masterklas online predavanja koja je osmišljena da pruži znanje i veštine neophodne za uspešno poslovanje u eri veštačke inteligencije. 

Poslednjih godina, neke od najbrže rastućih kompanija uvode veštačku inteligenciju u svoje poslovanje, kako bi unapredile poslovne procese i donošenje specifičnih odluka. Istraživanje o tome  kako će AI promeniti liderstvo, koje je sprovela kompanija Microsoft, pokazuje da 93,5% brzorastućih kompanija namerava da uloži u AI u naredne tri godine, dok 76% lidera ovih kompanija širom SAD i Evrope, želi da usavršava liderske veštine u skladu sa sve većom zastupljenošću veštačke inteligencije u poslovanju.  

Ipak, realnost je malo drugačija, jer manje od dve od 10 kompanija sa visokim rastom zaista integrišu AI u svoje poslovanje, pokazalo je istraživanje. Postoji jaz između toga što rukovodioci žele i spremnosti njihove organizacije za poslovanje zasnovano na AI kulturi. 

Na putu razvoja strategije, rukovodioci i drugi poslovni lideri često ne znaju kako i gde započeti uvođenje AI u svojim kompanijama, kakve promene u kulturi poslovanja je potrebno izvršiti i kako izgraditi AI poslovanje na odgovoran način. U poslovnoj zajednici postoji ograničeno razumevanje o tome šta je zapravo veštačka inteligencija i kako se može primeniti, što dovodi do toga da najveći deo kompanija uvodi AI i mašinsko učenje u okviru pojedinačnih projekata, ali mali broj njih koristi AI širom organizacije i ne uspeva da identifikuje poslovne prilike i probleme na koje AI može da odgovori. 

Microsoft AI Business School dostupna je online, bez ikakvih troškova, u jednostavnom formatu za korišćenje, tako da poslovni lideri mogu pristupiti sadržaju tempom koji njima odgovara i na osnovu interesovanja koja su im u fokusu. Korisnici na predavanjima dobijaju uvid u iskustva i preporuke rukovodilaca iz svih industrija koji su uz pomoć veštačke inteligencije uspešno transformisali svoje organizacije, kao i izazove sa kojima su se tokom tog procesa susretali. Veliki broj pisanih i video materijala, studija slučajeva, vodiča, kao i pregled AI tehnologija koje su nosioci promena u najrazličitijim oblastima poslovanja dostupni su već danas. 

Škola je osmišljena tako da pomogne poslovnim liderima da nauče kako im AI može pomoći da kreiraju poslovnu vrednost, smanje troškove poslovnih operacija, unaprede kvalitet usluga, bilo da posluju u proizvodnji, zdravstvu, maloprodaji, finansijama ili bilo kojoj drugoj industriji.  

AI Business School je razvijena u partnerstvu sa INSEAD-om, jednom od najvećih svetskih poslovnih škola, koja je svoju viziju obrazovanja odgovornih lidera koji transformišu biznis i društvo, uskladila sa misijom Microsofta da pomogne organizacijama i pojedincima da shvate pun potencijal veštačke inteligencije i učine je dostupnom svima. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here