Dark Souls 3 ima bezbednosne propuste

0
115

Hakeri su otkrili bezbednosne propuste u igri Dark Souls 3 za Windows računare koji im omogućava da preuzmu kontrolu na daljinu i efikasno otmu vaš računar.

Serveri za Dark Souls 3 isključeni dok traje istraga

Strimeri kao što je The_Grim_Sleeper saznali su za problem iz prve ruke. U njegovom slučaju, uljez je pristupio Microsoft PowerShell-u i pokrenuo skriptu za pretvaranje teksta u govor u kojoj ga je osudio zbog njegovog igranja. Međutim, mnogi tvrde da je haker pokušavao da upozori FromSoftvare na ranjivost Dark Souls 3 igre, ali se okrenuo kompromitovanju strimera kako bi istakao problem.

FromSoftvare i njegov izdavač Bandai Namco su tada odgovorili na napad. Privremeno su isključili servere igrač protiv igrača za Dark Souls 3 dok bezbednosni tim istražuje nedostatke. Nije sigurno kada će se serveri vratiti na mrežu, ali From i Bandai očigledno neće obnoviti uslugu sve dok ne budu sigurni da su igrači bezbedni. Hakeri bi mogli da iskoriste tu grešku kako bi ukrali osetljive informacije, uništili sisteme igrača i na drugi način napravili ozbiljnu štetu.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here