Demo danom završen prvi niški akcelerator program – Launcher

0
726
Launcher

Naučno-tehnološki park Niš, uz finansijsku podršku kompanije Fazi i Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, uspešno je priveo kraju prvi Launcher akcelerator program. Ovaj program, posebno namenjen startapima u ranoj fazi razvoja, kroz edukativne module, mentorski rad i finansijsku podršku, omogućio je učesnicima da razviju inovativne ideje, izgrade održive poslovne modele i steknu ključna znanja potrebna za uspeh na tržištu.

Ovaj program podrške osmišljen je tako da pruži sveobuhvatnu podršku kroz dve faze, gde učesnici imaju priliku da se razvijaju uz edukacije, mentorstvo i networking prilike, sa ciljem pripreme i plasiranja svojih inovativnih projekata na tržište. Tokom Launcher programa timovi su dobili stručnu podršku, intenzivne radionice, a pored toga 20 najboljih timova imalo je preko 60 mentorskih sesija, na kojima su radili na kreiranju Pitch deck-a spremnog za investitore i dobili smernice za dalji razvoj svojih poslovnih ideja.

Demo dan je bio kulminacija programa

Demo dan je bio kulminacija programa, sa predstavljanjem rezultata, dodelom sertifikata i prezentacija startap ideja iz različitih oblasti. Na ovom događaju takođe su proglašeni pobednici, a najboljim projektima dodeljene su novčane nagrade za nabavku neophodne tehničke opreme, dok će prva tri mesta dobiti dodatna sredstva za dalji razvoj svojih inovativnih proizvoda ili usluga. Ukupan iznos nagradnog fonda iznosi 20.000 evra. Članovi komisije na Demo danu bili su prof. dr Milan Banić, Mašinski fakultet Niš, Kosta Andrić, ICT Hub, Milan Stamenković ispred Ingsoftvare kompanije, Vukica Maričić, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i Ivan Savić iz kompanije Fazi.

Launcher demo dan

Prvo mesto zauzeo je tim LigaSurg sa inovativnom konstrukcijom hirurškog instrumenta.
Drugo mesto pripalo je startapu Noxa test, koji razvija dijagnostički test za otkrivanje bolesti prouzrokovanih bakterijama. Treće mesto osvojio je tim Safe World sa aplikacijom za nadzor poruka i povećanje sigurnosti dece. Takođe, četvrto mesto osvojio je tim Well.Pet.AI koji razvija alat za prepoznavanje emocionalnih signala pasa, dok je peto mesto pripalo timu Nauči kolo sa svojom online platformom za učenje folklora.

Ukupno pristiglih prijava na ovaj program podrške bilo je 123, a završio se velikim uspehom, prezentujući najboljih 20 timova i startapa sa inovativnim idejama koje su obuhvatile širok spektar oblasti, uključujući gejming, sport, poljoprivredu, HR, energetiku, mašinski inženjering i medijske tehnologije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here