Elden Ring prodat u više od 20 miliona primeraka

0
212

Bandai Namco navodi da očekuje da će se prodaja igre koju je kreirao FromSoftware, poznati japanski studio za video igre konačno usporiti.

Igra nastavlja da nadmašuje rekorde

Za nešto više od godinu dana, Elden Ring je prodat u približno 20,5 miliona primeraka. „Ponovljena prodaja postojećih naslova kao što je Elden Ring bila je visoka, posebno u inostranstvu, sa prodajom širom sveta koja je dostigla 20,5 miliona“, navodi Bandai Namco. Izdavač dodaje da očekuje „smanjenje“ u ponovljenoj prodaji igre. Međutim, ako Elden Ring uspe da proda još nekoliko miliona primeraka, naći će se među najprodavanijim igrama svih vremena. Igra će se pridružiti listi koja uključuje naslove poput God of War (2018) i Grand Theft Auto V.

Ovaj prekretnički trenutak dolazi godinu dana nakon što je Elden Ring imao najbolje otvaranje ikad za jedan naslov FromSoftware-a. Za samo 18 dana, Bandai Namco je prodao više od 12 miliona primeraka. Prilično dobro za igru za koju se očekivalo da će se prodati oko 4 miliona primeraka za pet dana. Trenutna snažna prodaja Elden Ring-a obećava uvertiru za sledeću igru FromSoftware-a, Armored Core VI. Nakon više od jedne decenije bez nove igre u ovoj franšizi, konačno će doći promena sa dolaskom Armored Core VI.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here