Elemental – crtać koji će vam probuditi najlepše emocije!

0
129

Film koji će 27. maja zatvoriti ovogodišnji Kanski festivala biće animacija Pixar studija “Elemental” reditelja Piter Son (Peter Sohn), kada će se ujedno održati i svetska premijera filma. Iako se već dugi niz godina pirkazuju animacije na festivalu u Kanu, ovo je prvi put da prestižni filmski festival svečano zatvara jedno animirano ostvarenje.

Nakon animacija “Do neba”, “U mojoj glavi” i “Duša”, najnovije ostvarenje Pixar studija “Elemental” je četvrti animirani naslov uvaženog studija koji će biti prikazan u Kanu, van konkurencije.
Kreativni direktor Pixar studia, Pit Dokter kaže da je povratak u Kan poseban momenat.

“Dok svi izlazimo iz naših pandemijskih čaura i okupljamo se u sobama za razgovor, dnevnim listovima za animaciju i na neplanskim sesijama, radost je i čast što se Pixar ponovo vratio na Kroazetu,” rekao je Dokter dodajući “U režiji izvanrednog pripovedača Pitera Sona, “Elemental” je tako smešan, punog srca, iskren i zadivljujući za gledanje. Stvoren je da ga publika iskusi na velikom ekranu i srećan sam što će svoju premijeru imati u Kanu.”

Upravo Pixarov film “Do neba” (Up) reditelja Pita Doktera napravio je revolucionarni iskorak 2009. godine kada je svečano otvorio 62. Kanski festival.

U neobičnoj metropoli, u Elementalu, zajedno poput ljudi žive 4 osnovna elementa -vatra, voda, zemlja i vazduh. Priča predstavlja Žišku, snažnu, brzu i “vatrenu” mladu ženu čije prijateljstvo sa Izvorom, zabavnim, živahnim i “poput vode” relaksiranim momkom, dovodi u pitanje uverenja o svetu u kom Žiška živi, jer kako njeni roditelji ističu “Elementi se nikad ne mešaju!”

Najnovije ostavrenje je živopisna animirana priču o različitostima i njihovoj privlačnosti, a reditelj Piter Son (Peter Sohn), poznat je i po animaciji “Dobri dinosaurus”  iz 2015. godine.

Sinhronizovana animacija Elemental će se od 15. juna naći na repertoaru domaćih bioskopa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here