Facebook testira mini društvenu mrežu fokusiranu na komšije

0
172

Novi fokus tehnološkog giganta izgleda da je okretanje ka manjim zajednicama – preciznije, uskoj okolini u kojoj živite. Vašim komšijama. Kompanija je potvrdila da testira novu funkciju koja ohrabruje korisnike da objavljuju i dele vesti u svojoj minijaturnoj (u odnosu na Facebook) geografsokoj okolini.

Đes’ komšo!!!

Korisnici tako mogu da naprave posebne profile uz pomoć koijh dele određene informacije sa svojim komšijama, dok će Facebook, kako navode iz kompanije, koristiti te podatke o lokaciji koje sakuplja kako bi vas uslužio relevantnijim oglasima. 

Neighborhoods, kako se zove ta društvena mreža, trenutno se testira u milionskom gradu Calgary u Kanadi, ali će sigurno doći i u druga mesta, ukoliko se pokaže uspešnim. Još jedna takva mreža, naziva Nextdoor je pokazala vrlo uspešne rezulate na tom polju i da će kada izađe na berzu vredeti do 5 milijardi dolara. Facebook takvu priliku neće propustiti. Met Navara, IT konsultant i jedan od ljudi koji su upućeni u zbivanja u industriji, podelio na svom Twitter nalogu kako će izgledati sledeći Facebook-ov projekat.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here