Film: 1917 – remek delo koje oduzima dah!

0
139

Oskarom nagrađeni reditelj Sem Mendez, poznat po velikim hitovima poput Vrtloga života, Skyfall i Spectre, predstavlja spektakl o Prvom svetskom ratu jednostavnog naziva 1917.

Napeta ratna drama prati dva mlada britanska vojnika, koji dobijaju naizgled nemoguću misiju U trci protiv vremena moraju da pređu neprijateljsku teritoriju i dostave poruku koja će zaustaviti napad na stotine vojnika, koji nemaju informaciju da se sprema masakr neviđenih razmera.

Nakon prvih projekcija, gledaoci su oduševljeni. U nastavku donosimo neke od komentara:

,,1917 majstorska je studija napetosti, umetnosti i vremena”

,,Gledao sam puno filmova i znam kako se stvaraju ali zaista ne znam kako su Sem Mendez i Rodžer Dekins vratili kinematografiju u 1917. Zapanjujuće!”

,,1917 je najbolji ratni film još od ”Spašavanja redova Rajana. Kinematografija godine. Kinematografija decenije. Remek delo. Poklon Sem Mandeza bioskopima.”

,,Kakve emocije i koji neverovatan film. Film je spektakularan i moćan, priča je sjajna. Gluma je dobra i mislim da bi mogla osvojiti nagradu za najboljeg reditelja.”

,,1917 oduzima dah. Uzbudljiv, lep, strašan i srčan

,,Film je vrlo dobar i velikim brojem detalja koje privlače pažnju. Izražen je osećaj autentičnosti i realnosti kao da si u kadru s likovima iz filma.” Film 1917. u srpske bioskope je stigao u četvrtak 9. januara!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here