Godišnje istraživanje “Cyber Protection Week” ukazalo na post-pandemijski paradoks

0
94

Acronis, globalni lider na polju sajber sigurnosti, objavio je zaključke iz svog drugog godišnjeg istraživanja Cyber Protection Week, koje je otkrilo opasan diskonuitet između potreba organizacija da zaštite svoje podatke i neefikasnih investicija koje su realizovane kako bi se ostvario taj cilj.

Kompanije su u 2020. godini kupovale nove sisteme kako bi omogućile i osigurale rad na daljinu tokom COVID-19 pandemije. Međutim, te investicije se nisu isplatile. Globalno istraživanje je otkrilo da 80% kompanija sada koristi istovremeno i do 10 rešenja za zaštititu podataka i podizanje nivoa IT bezbednosti, ali više od polovine tih organizacija je prošle godine pretrpelo neočekivane zastoje u radu zbog gubitka podataka.

Rezultati godišnjeg istraživanja kompanije Acronis, u kome je učestvovalo 4.400 IT korisnika i profesionalaca na šest kontinenata, razbili su mit da će jednostavno dodavanje rešenja rešiti problem sajber sigurnosti i zaštite podataka. Ne samo da investicije nisu donele dodatnu zaštitu, već su u mnogim slučajevima pokušaji upravljanja zaštitom kroz više različitih rešenja dodatno povećali kompleksnost a smanjili vidljivost za IT timove, što je dovelo do povećanja rizika.

Dodatne informacije možete pronaći u saopštenju, kao i u detaljnom izveštaju „Cyber Protection Week“ kompanije Acronis.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here