Google objavio listu najtraženijih video igara u 2023. godini

0
448
Hogwarts Legacy

Google je objavio listu deset najtraženijih igara u 2023., ali reakcije gledalaca dodele nagrada The Game Awards su pomešane s rezultatima. Industrija gejminga se i dalje dobro drži, čak i uz neke otkaze. Popularne igre poput Zelde, Baldur’s Gatea i Alan Wakea ostvarile su visoke prodaje i zasluženo su bile uspešne na ovogodišnjoj The Game Awards ceremoniji.

Geoff Keighley, voditelj The Game Awards, podelio je Googleov popis najtraženijih igara, gde je na vrhu Hogwarts Legacy. Iako ova igra nije bila nominovana na dodeli nagrada, čudno je što nije, s obzirom na svoj broj igrača i pozitivne recenzije.

Možda mnogi obožavaoci Harry Potter franšize nisu toliko upućeni u gejming industriju, ali sigurno postoje oni koji su nakon filmova i knjiga odlučili zaigrati ovu igru. Takođe, možda obožavaoci koji su doprineli popularnosti Hogwarts Legacy na Googleu nisu svesni događaja kao što su The Game Awards. Možda imaju svoju neku verziju dodele nagrada koja nije u našem vidokrugu, što bi objasnilo zašto igra nije nominovana.

Posle Hogwarts Legacy-a, sledi The Last of Us na drugom mestu. Popularnost serijala Naughty Dog-a i dalje raste, delom zbog TV adaptacije na HBO-u i najavljenog moda „No Return“ za The Last of Us 2.

Osim što prikazuje raznolikost žanrova koji su uspeli u 2023., ovaj popis odražava dobro stanje gejming industrije širom sveta. Battlegrounds Mobile India je bio zabranjen u Indiji, ali je u maju 2023. ponovo dozvoljen, što ga je dovelo do četvrtog mesta na listi. Suika Game iz Japana, mobilna puzzle igra, zauzela je sedmo mesto zbog ogromne popularnosti, opisane kao veoma zarazna i jedna od najboljih u svojoj kategoriji.

Evo liste najtraženijih igara na Youtube:

– Hogwarts Legacy

– The Last of Us

– Connections

– Battlegrounds Mobile India

– Starfield

– Baldur’s Gate 3

– Suika Game

– Diablo 4

– Atomic Heart

– Sons of the Forest

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here