Google Pixel Watch 3 donosi UWB za sigurnije otključavanje telefona

0
560
Google Pixel Watch 3

Google Pixel Watch 3 mogao bi doneti značajne novine u načinu kako koristimo pametne satove za interakciju sa našim telefonima. Prema najnovijim informacijama, očekuje se da će ovaj pametni sat imati UWB (Ultra-širokopojasnu) konektivnost, što bi omogućilo brže i sigurnije otključavanje telefona bez potrebe za korišćenjem čitača otiska prsta ili prepoznavanja lica.

Izveštaj 9to5Google navodi da Google planira da lansira funkciju otključavanja telefona pametnim satom upravo uz Pixel Watch 3. Duboko sakriveni kod unutar izvornog koda aplikacije Play Services otkriva referencu na „UWB merenje udaljenosti“ za ovu funkciju otključavanja. Međutim, kod takođe otkriva da funkcija možda neće raditi kako je zamisljeno u zemljama gde UWB nije zvanično sertifikovan protokol za konektivnost.

Ova informacija daje snažne indicije da Google radi na naprednijem metodu otključavanja telefona pametnim satom nego što se prvobitno mislilo, i da će UWB čip unutar Pixel Watch 3 konačno omogućiti realizaciju ove ideje.

Očekuje se da će Google Pixel Watch 3 doneti niz drugih poboljšanja i novih funkcija, ali mogućnost sigurnijeg i bržeg otključavanja telefona pomoću UWB tehnologije definitivno se izdvaja kao jedna od najzanimljivijih noviteta. Ostaće da vidimo kako će se ova funkcija primenjivati u praksi i koje će sve mogućnosti otvoriti korisnicima Google Pixel Watch 3.

Izvor vesti: IT Network

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here