Huawei Mate 50 Pro – profesionalne fotografije na dohvat ruke

0
140

Evolucija Mate modela kompanije Huawei je zapravo priča o evoluciji pametnih telefona. Svaki novi Mate telefon beskompromisno privlači pažnju svetske javnosti, jer uvek donosi mogućnosti koje do tada nisu viđene na tržištu. Ništa drugačije nije ni sa novim Huawei Mate 50 Pro, koji je najmoćniji flagship telefon Huawei porodice.

Estetika inspirisana prirodnim elementima i revolucionarni tehnički noviteti – posebno kada je zadnja kamera u pitanju – izdvajaju Mate 50 Pro kao autentičan gedžet iz budućnosti. Ali, krenimo redom.

Mate ring – kruna estetske inovacije

Huawei Mate 50 Pro poseduje izrazito estetski simetričnu formu koju dodatno upotpunjuje po prvi put korišćeni Stepenasti Clous de Paris dizajn koji podrazumeva utiskivanje.

Boje u kojima dolazi model Huawei Mate 50 Pro inspirisane su prirodnim elementima, te ga tako možemo videti u crnoj boji, dok je posebna verzija ovog telefona narandžaste boje i inspirisana je blistavim zalascima sunca. Ovaj stil dodatno upotpunjuje simbol prstena koji je zaštitni znak ovog modela.

Huawei Mate 50 Pro svojom estetikom postavlja nove standarde lepote, te tako posebni vegan leather model ima mogućnost otpornosti na hladnoću, vootporan je na dubinama do 6 metara, a njegovo staklo preko ekrana je čak 10 puta otpornije od drugih.

Ekran koji zrači sigurnošću

Ekran Mate 50 Pro modela je priča za sebe. Na zavidnoj površini od 6,74 inča vizuelni prikaz je besprekoran i predstavlja vrhunsku dozu uživanja svakom ko se zagleda u njegov beskrajno koloritan svet. Tome doprinosi rezolucija od 1212 x 2616 piksela, koja na OLED ekranu sa stopom osvežavanja do 120 Hz i širokim spektrom od 1,07 milijardi boja pravi jedinstven korisnički ugođaj.  

XMAGE tehnologija za neverovatan doživljaj fotografisanja

Na ovom uređaju, Huawei predstavlja novu XMAGE tehnologiju koja povećava kvalitet fotografije u cilju jasnoće i savršenog kolora. 

Zadnja kamera telefona Huawei Mate 50 Pro je revolucionarna sa više aspekata. Uz visoku rezoluciju, ono što je izdvaja od kamera drugih pametnih telefona jesu unapređenja po pitanju optičke tehnologije, mehaničke strukture kao i tehnologije snimanja i obrade slike.

Na poleđini telefona se nalazi sistem od tri kamere. Glavni senzor od 50 MP sa optičkom stabilizacijom ima promenljivi otvor blende od f/1.4 do f/4.0. Ovaj Huawei flagship pametni telefon revolucionaran je po tome što ima podesivi otvor blende kamere na čak 10 nivoa. 

Najveći pametni otvor blende na glavnoj kameri i XD fusion efekat, zaduženi su za fokus na detaljima tokom snimanja u noćnom ambijentu, kao i za adekvatan odnos svetlosti i senke. Ono što će takođe oduševiti sve ljubitelje fotografije jeste mogućnost kreiranja profesionalnih slika sa fokusom na portretu, dok se zadržavaju savršeni tonovi i strukture.

Sekundarne kamere su ultraširokougaoni senzor od 13 MP, koji služi i kao makro kamera, i telephoto senzor od 64 MP, koji ima mogućnost optičkog zoom – a do 3,5x. Pomoćne kamere doprinose tome da kreiranje video zapisa bude preciznije, pogotovo kada se snimaju scene u pokretu. Na snimcima će se posebno isticati i sitni detalji, ali i oni koje je neophodno zumirati.

Unapređeno korisničko iskustvo

Huawei Mate 50 Pro nastavlja sa iznenađenjima svojom naprednom baterijom i opcijom brzog punjenja. Ovaj model dolazi sa izdržljivom baterijom kapaciteta od 4.700 mAh. Takođe, na raspolaganju su vam mogućnosti za brzo punjenje od 66 W, bežično punjenje od 50 W, kao i obrnuto bežično punjenje od 5 W.

Još jedna od inovacija je to da ovaj uređaj podržava korisnički interfejs EMUI 13. On donosi svim korisnicima jedinstveno korisničko iskustvo, jer omogućava praćenje aktivnosti kroz sve aplikacije u realnom vremenu. Kroz monitoring apliakcija kao što su App Lock, Password Vault, File Safe, Find Device, jednostavno će detektovati potencijalni problem I dati savete za njihovo prevazilaženje. Takođe, predstavlja SuperHub sistem koji omogućava sinhronizaciju podataka kroz razne aplikacije i šerovanje istih samo jednim klikom. Kao i na svakom Huawei uređaju, u AppGallery prodavnici aplikacija možete pronaći širok izbor aplikacija u čak 18 kategorija. Pored globalno popularnih aplikacija, dostupne su i brojne banke, domaći mediji i portali, prodavnice, aplikacije za prevoz – čime je olakšano funkcionisanje svih korisnika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here